Musical.ly: geef je video’s een muzikaal tintje

Musical.ly is een applicatie waarmee je je video’s kunt opvrolijken met een achtergrondmuziekje. Je vakantiefilmpje op Instagram voorzien van een track is bijvoorbeeld mogelijk, maar er is meer mogelijk. Musical.ly doet ook denken aan de app Dubsmash.

Musical.ly

Als je graag je filmpjes wilt personaliseren is de app Musical.ly misschien iets voor jou. Met Musical.ly kan je effecten toevoegen aan een video. Het gaat hierbij om dingen zoals muziek of geluidseffecten. Er zijn miljoenen gratis liedjes en geluidseffecten te gebruiken, zo ook liedjes die in de Top40 staan of hebben gestaan. In verband met de rechten is niet het gehele nummer in je filmpje te gebruiken, maar een gedeelte.

Musical.ly

Het is ook mogelijk om verschillende effecten toe te voegen om je filmpje helemaal af te maken. Zo kun je het filmpje versnellen of vertragen of voorzien van een time-lapse effect. Ook is het met deze app mogelijk om een lip-sync filmpje te maken. Hierbij playback je de artiest die je hebt gekozen als achtergrondmuziek. Dit doet denken aan de app Dubsmash, een app die eind vorig jaar mateloos populair was. Het eindresultaat kan je delen met je vrienden via Instagram, WhatsApp, Vine, Facebook of Twitter.

Daarnaast is er de mogelijkheid om het filmpje eerst op te slaan. Via de app is het ook mogelijk om filmpjes te kijken die de community heeft gemaakt. Musical.ly geeft je de mogelijkheid om mee te doen aan challenges of een contest. Er wordt nog wel aangegeven dat de app nog niet op alle Android-tablets en smartphones volledig functioneert, maar hier wordt aan gewerkt. Een nadeel aan de app is dat het -nog- niet mogelijk is om een eerder gemaakt filmpje in te laden. Op dit moment moet je het filmpje dus maken via de app.

Musical.ly

Mocht je Musical.ly ook willen proberen, dan kan je deze app gratis downloaden uit de Play Store, via onderstaande button.

TikTok: Video's & Muziek
TikTok: Video's & Muziek
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel