Yokee: ontdek je zangkunsten met deze karaoke-app

Wanneer je favoriete liedje op de radio is, zing je natuurlijk maar al te graag mee. Met Yokee wordt het nog interessanter om te gaan zingen, want deze karaoke-app laat je meezingen met alle hits die er zijn te vinden op YouTube. De slogan is niet voor niks ‘Sing Your Heart Out!’. Alles over deze karaoke-app lees je in deze review.

Yokee Karaoke Android

Yokee

Yokee is onlangs verschenen in de Google Play Store en is gratis te downloaden. Yokee maakt het mogelijk om uit de gigantische database van YouTube een track te kiezen, liefst instrumentaal (karaoke) met songtekst, vervolgens kan het feest beginnen. De applicatie begint na een geluidsoptimalisatie met het weergeven van de gekozen video en begint tegelijkertijd met opnemen.

De applicatie kan het beste gebruikt worden met een koptelefoon omdat anders de muziek echoot in het eindresultaat. Daarnaast ben je zelf beter te horen als je het via de microfoon inzingt van de headset. Het voordeel van Yokee is dat er gebruik gemaakt wordt van de database van videowebsite YouTube, de keuze is hierdoor enorm.

Yokee Karaoke Android

Vormgeving en video’s

Yokee kan alleen in de landscape-stand gebruikt worden. Bij het starten van de applicatie kan er aangemeld worden met je Google-account, een nieuw account of zonder account. Naderhand kan je eventueel ook je Facebook-account koppelen aan de applicatie. Nadat je de gewenste optie hebt gekozen zijn er al filmpjes gesorteerd in verschillende tabbladen. In het tabblad ‘populair’ vind je de karaoke-video’s die het meest worden meegezongen.

Verder is een tabblad te vinden met daarin de populairste video’s in de Verenigde Staten, de Billboard Top 20, Classics en Kids. Voor elke leeftijdsgroep is er dus genoeg te vinden. Uiteraard kan je ook via de zoekfunctie zelf een track opzoeken. De kans dat jouw keus te vinden is op YouTube is door het riante aanbod vrij groot. Nadat je je keus dus hebt gemaakt en je stem er ook klaar voor is kan het echt beginnen.

Yokee Karaoke Android

Je zangkunsten

Je zangkunsten worden zoals gezegd tegelijkertijd opgenomen met het filmpje. Nadat het filmpje is afgelopen (of wanneer je hem bivoorbeeld halverwege hebt hebt afgesloten) kan je hem terugluisteren en opslaan. Het opslaan van het filmpje kan met diverse audio-effecten. In mijn geval kon ik met de audio-effecten mijn valse gekraai nog mooi verbloemen :). Als het het gewenste resultaat heeft opgeleverd kan je de track delen met je vrienden.

Yokee Karaoke Android

Wanneer je je opname wilt delen met vrienden worden ze doorverwezen naar een eigen url/link waar de opname beluisterd kan worden. Op die pagina is vervolgens de YouTube-video te vinden van de karaoke-track en daar speelt ergens op de achtergrond je eigen stem mee. Voor mij een hele geruststelling; je opname komt dus niet gelijk op YouTube. Het is voor een heel groot deel afhankelijk van de upload-kwaliteit van de video hoe de kwaliteit over het algemeen is (los van je eigen gezang).

Yokee Karaoke Android

Munten

Voor niets gaat de zon op… en dat is ook het geval bij de Yokee applicatie. Yokee is wel gratis te downloaden maar zodra je er je nieuwe carrière mee wil gaan beginnen, zal je in de buidel moeten tasten. Bij het aanmelden voor de applicatie krijg je 100 munten. Wanneer je een eigen opname wilt opnemen kost je dat 20 munten. Na vijf nummers zijn dus de munten op. Je kan 10 munten krijgen wanneer je een +1 geeft aan de applicatie op Google+. Door een video te bekijken krijg je 5 munten, en je krijgt ook bij een like op Facebook 5 munten.

Yokee Karaoke Android

Verder zit er nog een listige manier om punten te verdienen in de applicatie van Yokee. Door in te gaan op zogenoemde aanbiedingen kan je veel punten binnenhalen. Door een bepaalde applicatie te installeren kan je een aantal munten verdienen, en bij een abonnement op een bekende televisiegids verdien je maar liefst 354 munten. Het lijkt allemaal interessant, maar hou goed in je achterhoofd, dat niets gratis is. Verder kan je ook munten verdienen door een maandabonnement te nemen van 3,59 euro of een jaarabonnement van 26,99 euro.

Beoordeling Yokee

Yokee is een leuke applicatie, maar het wordt minder leuk als je munten op zijn. Linksom of rechtsom zal je, als je verder wil met de app, toch in de buidel moeten tasten. We hebben geprobeerd om de applicatie te verwijderen en opnieuw te installeren; echter ga je dan direct naar 0 munten. Wil je toch een beetje een idee krijgen, wat het eindresultaat wordt, dan kan hier onze versie beluisterd worden.

Yokee is gratis te downloaden uit de Google Play Store, is Nederlandstalig en is 9,8 MB groot.

Karaoke - Zing onbeperkt karaoke - liedjes
Karaoke - Zing onbeperkt karaoke - liedjes
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Yokee
 • 7.2/10
  Vormgeving - 7.2/10
 • 7/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7/10
 • 7.1/10
  Mogelijkheden - 7.1/10
 • 6.7/10
  Snelheid - 6.7/10
 • 5/10
  Privacy - 5/10
6.6/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Uitgebreide keuze door YouTube
 • Delen met vrienden
 • Leuk vermaak tijdens verveling

Minpunten

 • Dure in-app aankopen
 • Vrij veel permissies
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel