Stagelight: uitgebreide app laat je eigen muziek maken en mixen

De Android-app Stagelight laat je op een interessante manier eigen muziek maken. Met tal van instrumenten, loops, effecten en meer maak je je eigen track. We kennen de mogelijkheid van het maken van muziek op de smartphone of tablet al van Apple, die met Garageband een interessante, uitgebreide toepassing heeft weten te realiseren. Nu het is mogelijk hetzelfde te proberen in de gratis app Stagelight.

Stagelight

De bezitters van een Apple iOS-apparaat of Mac kennen ongetwijfeld de toepassing Garageband. Met deze toepassing kan je een eigen muziekstuk maken met instrumenten, zang en dergelijke. Voor Android was er nooit echt een gelijkwaardig alternatief, maar de ontwikkelaars van de app Stagelight willen toch deze gok wagen. Deze gratis applicatie laat je niet alleen eigen tracks maken, maar laat je ook lessen volgen over hoe je de beste track kunt maken.

Stagelight

Stagelight is heeft uitgebreide mogelijkheden die gratis te gebruiken zijn. Mocht je naast het toch al ruime aanbod van geluiden, effecten en instrumenten nog meer keuze hebben, dan kan je die met een in-app aankoop aanschaffen in de Store. Je kunt je helemaal uitleven, maar we raden je zeker aan om toch eerst even de uitleg te volgen, omdat in het begin de applicatie zich een beetje onduidelijk laat wijzen.

Stagelight

Tracks die je met Stagelight gemaakt hebt kan je opslaan en later verder mixen. Is je track helemaal af, dan kan je deze opslaan en direct delen met je vrienden. Je kunt je muziek namelijk gemakkelijk delen via social media en SoundCloud.

Om Stagelight te gebruiken is Android 4.4 KitKat of hoger nodig. De applicatie heeft 300 MB aan opslagruimte nodig en minimaal 1GB (liefst 2GB) aan RAM-geheugen. Stagelight is vrij van advertenties en is zeker het proberen waard als je muziekliefhebber bent. We zijn benieuwd naar je gemaakte tracks!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel