TaoMix: mix de mooiste geluiden om te ontspannen (review)

TaoMix is een geavanceerde applicatie waarmee je helemaal tot rust kan komen. De applicatie is namelijk in staat om talloze geluiden uit de natuur of uit het dagelijkse leven te mixen tot een eigen sfeer. TaoMix is erg handig om bijvoorbeeld ontspannen in slaap te vallen, of om je gewoon te relaxen. DroidApp test de applicatie TaoMix in deze review.

TaoMix is een applicatie die beschikbaar is voor zowel Apple iOS als Android. Met de applicatie kan je uit de database van 45 verschillende geluiden je hele eigen sound mixen. De interface van de applicatie is eenvoudig, maar zeker gebruiksvriendelijk. De vormgeving van de applicatie bestaat voor het grootste deel uit zwart. Bij het openen van de app is een grijze cirkel te zien, dit moet gezien worden als het oor.

TaoMix

Geluiden

Rondom het oor kan je uit een database geluiden kiezen die je wilt mixen. De betaalde versie van TaoMix biedt meer dan 45 geluiden, de gratis variant iets minder, maar nog steeds voldoende keus. De maker van de app heeft de geluiden zelf opgenomen of zelf gemaakt. Nog een verschil is dat in de gratis versie van TaoMix er maximaal drie geluiden gemixt kunnen worden en in de betaalde versie 10. Hoewel wij ons afvragen of je dan niet helemaal gek wordt van alle geluiden. 🙂

Alle beschikbare geluiden zijn onderverdeeld in verschillende categorieën; zoals water, wind, city, insecten vogels of andere dieren. De geluiden zijn van hoogwaardige kwaliteit en het grote voordeel aan de app is dat er geen constante loop is te horen. Binnen een geluid is er genoeg variatie waardoor je bij het in slaap vallen je niet gaat ergeren aan bijvoorbeeld een meeuw die elke vier seconden langs vliegt.

TaoMix

Bediening

TaoMix is gebruiksvriendelijk, hoewel het in het begin misschien even puzzelen is. De geluiden die je hebt gekozen verschijnen als cirkel op het scherm. Door ze dichter naar de cirkel (het oor) te slepen, zal dat geluid meer aanwezig zijn, dan een geluid wat verder van het oor wordt geplaatst. Doordat je zowel het oor als de geluiden overal op het scherm kan plaatsen, is de mix helemaal naar je eigen zin te personaliseren.

De enige knop voor bijvoorbeeld de instellingen is onderaan het scherm te vinden, de drie streepjes. Hier is een grote plus te vinden waar je nieuwe geluiden kan toevoegen. Daarnaast kan je eerder gebruikte mixen opslaan of juist inladen. De bovenste boog maakt het mogelijk om in te stellen dat de applicatie na een bepaalde tijd stopt, zodat de app bijvoorbeeld niet de hele nacht doorgaat. De onderste boog is om het volume van alle geluiden samen te regelen. Het volume past overigens niet de aanwezigheid van de geluiden aan, zoals jij die in hebt gesteld.

TaoMix

Ambience-functie

Een andere leuke functie in TaoMix is de ‘Ambience’-functie. Hiermee kiest de applicatie zelf een aantal geluiden. In de applicatie blijft het oor niet op een vast punt staan, waardoor de ene keer het ene geluid meer naar voren komt, en de andere keer het andere geluid. Een ander voordeel aan TaoMix is dat de applicatie vrij is van advertenties, ook de gratis versie. TaoMix valt je niet lastig met de betaalde versie en maakt de applicatie ook wel weer ontspannen.

TaoMix is een erg fijne applicatie om rustig mee in slaap te vallen. Om tot rust te komen en te relaxen heb je wat ons betreft zelfs met de gratis versie al een erg goede applicatie op je telefoon staan. TaoMix is in totaal 38 MB groot.

TaoMix - Focus, sleep, relax
TaoMix - Focus, sleep, relax
Ontwikkelaar: inookta studio inc.
Prijs: Gratis+
TaoMix
 • 9/10
  Vormgeving - 9/10
 • 9.4/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.4/10
 • 8.9/10
  Mogelijkheden - 8.9/10
 • 9/10
  Snelheid - 9/10
 • 8.8/10
  Privacy - 8.8/10
9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Cirkel voor afstemmen aanwezigheid per geluid
 • Gebruiksvriendelijk
 • Vrij van advertenties

Minpunten

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel