Radon app laat je supersnel links delen via ultrasoon geluid

Radon is een applicatie die gebruik maakt van een functie uit de Google API, die niet veel gebruikt wordt. Het uitwisselen van tekst via ultrasoon geluid. Vergeet NFC en QR-codes en deel links via de geluidsgolven. Is dit de toekomst? We hebben het getest, en het kan zeker erg handig zijn!

Radon

Het delen van bijvoorbeeld een linkje kan nu nog gemakkelijker worden gemaakt; met de app Radon. Deze applicatie maakt het mogelijk om via ultrasoon geluid links of tekst te delen met een andere smartphone. Je hoeft dus niet langer meer hiervoor gebruik te maken van NFC of een QR-code. De applicatie werkt op vrijwel ieder toestel. Het ultrasoon geluid is voor de mens niet hoorbaar.

Wanneer de desbetreffende link gedeeld wordt via Radon, wordt die link direct naar alle toestellen gepusht die de app geopend hebben. Je hoeft dus niet eerst het toestel van de ander te selecteren, iets wat bij bijvoorbeeld Bluetooth wel nodig is. Voor het beamen hoeft ook niet eerst toestemming gevraagd te worden, maar wanneer de app gesloten is, krijgt de ontvanger het niet binnen.

Met Radon is het niet mogelijk om foto’s, video’s of andere bestanden te versturen. Alleen het sturen van een link kan voltooid worden. Vrijwel iedere smartphone is geschikt voor Radon en de app werkt met Android 4.0 en hoger. Je kunt de app gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel