Dit zijn alle nieuwe functies in de Chromecast app

Gisteren bracht Google het nieuws naar buiten dat er een nieuwe Google Chromecast aankomt. Daarnaast komt er voor muziekliefhebbers ook de Chromecast Audio. Bij de twee nieuwe apparaten hoort ook een nieuwe Chromecast app die nieuwe functies toevoegt, ook voor de huidige Chromecast. We zetten de nieuwe functies uit de Chromecast-app voor je op een rij.

Chromecast app

De nieuwe Chromecast, Chromecast Audio en de vernieuwde Chromecast-app zijn gisteren alle drie aangekondigd door Google. Google heeft de applicatie voor de Chromecast bijgewerkt. De nieuwe functies in de applicatie zijn niet alleen handig, maar ook nog leuk. Vanaf nu kan je meer personaliseren.

Chromecast app

What’s On

Bij het opstarten van de nieuwe Chromecast-app zie je precies welke applicaties ondersteuning hebben voor de Chromecast. Hier vinden we onder andere Google Play Movies, Google+ en YouTube. Bij ons staat de NOS-app er ook tussen, dit omdat de fragmenten en (live-)uitzendingen van de NOS naar de Chromecast gecast kunnen worden. De nieuwe functie heet What’s On. Bij apparaten vind je gelijk ook de mogelijkheid om iets wat je op dat moment aan het casten bent te pauzeren of om het volume ervan aan te passen. De zoekbalk die op de screenshots in de Play Store is te zien, zal vermoedelijk alleen zichtbaar zijn bij de nieuwe generatie Chromecast, of dat dat nog verder ontwikkeld moet worden.

Chromecast app

Apps ontdekken

In het tabblad ‘Nieuwe apps’ vind je een overzicht met applicaties die het mogelijk maken om te casten naar de Chromecast. Televisie-programma’s kan je bijvoorbeeld terugkijken met NPO Uitzending Gemist, maar er is ook de Netflix app, TuneIn, TED en Plex. Onderaan het overzicht vind je de mogelijkheid om de Play Store te openen met alle ondersteunende applicaties. Ook kan je games ontdekken die je met de familie kunt spelen, zoals Just Dance Now of een quiz-app; alles via de Chromecast.

Chromecast app

Personaliseren Backdrop

Je kunt je zogenoemde Backdrop, ofwel de achtergrond van je Chromecast. Het is vanaf nu mogelijk om fotoalbums van verschillende accounts te gebruiken. Je kan nu selecteren welke Google+ fotoalbums je weer wilt laten geven als achtergrond. Zijn het je vakantiefoto’s of toch de foto’s van het bezoek aan de dierentuin. Naast je Google Foto’s kan je ook andere kanalen koppelen. Bij Backdrop-instellingen is het mogelijk om ook je Facebook-account te koppelen. Ook hier kan je zelf selecteren welke fotoalbums getoond mogen worden.

Een andere mogelijk is het toevoegen van je Flickr-account of foto’s die door Google uitgekozen worden zoals satelliet-foto’s en kunst. Wanneer je gebruik maakt van Google Play Kiosk kunnen de afbeeldingen met de headlines weergegeven worden op je televisie. Ook kan je ervoor kiezen om de snelheid aan te passen en om het weer wel of niet te tonen.

Chromecast app

Scherm casten

In de Chromecast app is nog steeds de mogelijkheid er om je beeldscherm direct live weer te geven op het televisiescherm. De optie om het scherm van je smartphone te casten vind je in het uitschuifmenu.

Chromecast app

De vernieuwde Chromecast-app wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Het downloaden van de applicatie kan via onderstaande button.

Google Home
Google Home
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel