GT Racing 2: verslavende race-game met toffe graphics (review)

Als je denkt aan een race-spel voor de spelcomputer of smartphone zul je al snel denken aan ‘Need for Speed’. GT Racing 2 is een race-spel waar je heerlijk de tijd mee doorkomt. Geen overdreven opdringerige in-app aankopen, geweldige graphics en een tikkie verslavend. We vertellen je alles over deze race-game in de GT Racing 2 review.

GT Racing 2

GT Racing 2

GT Racing 2 omschrijft zichzelf als “The Real Car Experience”. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; dat klopt helemaal. Deze race-game is anders dan andere, in positieve zin. Niet alleen maar de keuze uit dure en uitgebouwde wagens, maar realistische auto’s die ook nog betaalbaar zijn in het spel. Later in het spel komen uiteraard de Tesla, de Ferrari en diverse andere sportauto’s om de hoek kijken.

GT Racing 2

Uitgebreide mogelijkheden

Wanneer het spel voor de eerste keer opgestart wordt, maak je kennis met GT Racing 2. Je kan direct al beginnen met rijden in een stiekem lekker rijdende Alfa Romeo Mito. Daarna kan je zelf kennis maken met het spel en andere auto’s aanschaffen, deelnemen aan evenementen of meedoen aan de ‘clash’. Hierin vind je tientallen levels waarbij je zowel per automodel een reeks races kan voltooien als per segment van de auto. Tevens worden de soorten races afgewisseld. De ene keer moet je alle tegenstanders voor het bereiken van de eindstreep ingehaald hebben, de andere keer moet je de beste tijd neerzetten.

GT Racing 2

De eerste races zijn al direct spannend, maar niet al te moeilijk. Je kan in dit segment bijvoorbeeld kiezen voor de Renault Clio, Audi A3, Volkswagen Polo, Fiat 500, Volkswagen Golf of diverse andere modellen. Het virtuele geld kan je verdienen door races uit te rijden. Met het rijden van mooie bochten verdien je weer een paar tientjes extra en hoe sneller je finisht, hoe meer geld je ontvangt. Regelmatig krijg je van het spel ook een bonus, wat natuurlijk altijd mooi mee is genomen. GT Racing 2 heeft op dit moment 82 verschillende auto’s.

GT Racing 2

Multiplayer

In GT Racing 2 kan je een eigen team oprichten, waarbij je vrienden kan uitnodigen en andere deelnemers zich bij aan kunnen sluiten. Op deze manier kan je onderling ook een wedstrijd houden met je vrienden of familie. Door je Facebook-account te koppelen kan je het eveneens opnemen tegen je vrienden. Door je aan te melden met je Google-account wordt de voortgang van je prestaties bijgehouden zodat je op een ander Android-apparaat verder kunt racen.

GT Racing 2

Eindelijk: geen opdringerige in-app aankopen

Bij het voltooien van een race verdien je ook sterren, waarmee je meer auto’s kunt vrijspelen. Soms moeten onderdelen aan je auto ‘geüpgraded’ worden om bijvoorbeeld een snellere acceleratie te behalen of om een hogere snelheid neer te kunnen zetten. Een groot voordeel aan GT Racing 2 is dat je niet gedwongen wordt tot in-app aankopen.

GT Racing 2

Je zal voor bepaalde reparaties even moeten wachten, maar in tegenstelling tot andere games duurt dit geen uren. Daarnaast kan je in de tussentijd gewoon gaan racen met een andere auto. Mocht je echt hele speciale auto’s willen hebben, dan kan je deze soms winnen met wedstrijden, of heel lang wachten, of toch in de buidel tasten met een in-app aankoop.

GT Racing 2

Een ander groot voordeel in GT Racing 2 is het ontbreken van irritante banners, reclame-vensters of andere storende elementen door je spel heen. Wel krijg je doorgaans na een race een schermvullende advertentie, maar het spel zelf is vrij van afleidende reclame.

GT Racing 2

Besturing

Het besturen van je auto kan op vier verschillende manieren. Je kan met pijltjestoetsen en de rem aan de slag gaan, of sturen middels de sensoren in je telefoon. De auto zal in drie van de vier standen automatisch gas geven en gaan rijden. Je hoeft alleen maar te rijden en te sturen. Mocht je hulp nodig hebben bij het remmen en het sturen, dan kan je per race dit aanvinken. Zeker in het begin kan dit best een uitkomst zijn.

GT Racing 2

Kan je niet goed tegen je verlies? Dan is GT Racing 2 het installeren waard. Bij het spel moet je uiteraard je gedachten erbij hebben, maar zeker in het begin is het spel niet al te moeilijk als je goed kijkt naar de plaatsing van de bochten en de markeringen op de weg. Zeker met bijvoorbeeld de extra hulp bij het sturen wordt het overwinnen iets makkelijker. Je kan kiezen uit verschillende standpunten van de camera en de graphics zien er erg goed uit in GT Racing 2.

GT Racing 2

GT Racing 2 kan voor een deel offline gespeeld worden zoals de clashes. Waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat de game bijna 1GB groot is, waardoor je hem het beste kunt downloaden via een WiFi-verbinding. Mocht je zelf GT Racing 2 willen ervaren, download dan de race-game gratis via onderstaande button uit de Play Store.

GT Racing 2

GT Racing 2: real car game
GT Racing 2: real car game
Ontwikkelaar: Gameloft SE
Prijs: Gratis+
GT Racing 2
 • 9.6/10
  Vormgeving - 9.6/10
 • 8.8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.8/10
 • 9/10
  Mogelijkheden - 9.0/10
 • 9.6/10
  Snelheid - 9.6/10
 • 5/10
  Privacy - 5.0/10
8.4/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Graphics
 • Geen opdringerige in-app aankopen
 • Reageert snel
 • Ook voor de minder ervaren race-gamers

Minpunten

 • Soms even wachten voor reparatie
 • Veel permissies nodig
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel