Air Tycoon Online 2: begin een luchtvaartmaatschappij in uitgebreide game (review)

Altijd al de strijd aan willen gaan met luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Lufthansa of Transavia? Met het spel Air Tycoon Online 2 kan je deze droom realiseren. Air Tycoon Online 2 maakt het mogelijk om een eigen luchtvaartmaatschappij op te richten, de routes te bepalen en vliegtuigen aan te schaffen. Wat Air Tycoon Online 2 zo leuk en ook wel verslavend maakt, vertellen we je in de uitgebreide review.

Air Tycoon Online 2

Air Tycoon Online 2

Air Tycoon Online 2 is een uitgebreide simulatie-game waarbij je begint met het oprichten van een luchtvaartmaatschappij. Het doel is om de onderneming zo succesvol mogelijk te krijgen. In Air Tycoon Online 2 neem je het daarbij op tegen andere spelers die het spel spelen. Krijg jij dezelfde vluchtroute succesvoller dan de concurrent?

Air Tycoon Online 2

Je eigen luchtvaartmaatschappij

Bij het starten van het spel begin je met het bepalen van de kleuren van je vliegtuigen, aan de hand van het gekozen logo en de kleuren herken je direct je eigen vliegtuigen. Daarnaast kies je ook nog een logo en natuurlijk de naam voor je luchtvaartmaatschappij. Vervolgens kies je een ‘channel’ waarin een aantal gebruikers al zitten. Op deze manier voorkom je dat er mensen al een hele grote voorsprong op je hebben.

Air Tycoon Online 2

Geld

Vervolgens kan de pret beginnen. Bij de start van het spel heb je al een aardig gevulde rekening waarmee je ‘slots’ kunt betalen zodat je kan en mag landen bij de gekozen luchthaven. Wanneer een vliegveld vol is dan moet het uitgebreid worden of een nieuwe luchthaven gebouwd worden. Als je zelf die nieuwe luchthaven laat bouwen, kost dat veel geld in het spel maar als je het goed doet, kan je er veel mee verdienen. Van hetzelfde geld schaf je ook vliegtuigen aan, betaal je je personeel en kan je eventueel aanvullende voorzieningen bouwen voor de vliegvelden zoals een shuttle-bus, hotel of VIP-lounge.

Vliegtuigen

De mogelijkheden zijn uitgebreid in Air Tycoon Online 2. Steeds komen er nieuwe vliegtuigen bij die je aan kan schaffen. Tevens moet je bij het kiezen van een vliegtuig goed rekening houden met de maximale afstand die het kan vliegen. Naast personen is het ook mogelijk om vracht te vervoeren. Bij passagiersvliegtuigen kan je zelfs de stoelindeling bepalen. Ook het soort stoel kan je zelf kiezen. Naarmate je de game langer speelt komen er meer functies en kan je de reizigers bijvoorbeeld ook voorzien van een WiFi-verbinding in het vliegtuig.

Traject

Bij het aanmaken van een nieuwe route kan je zelf het tarief bepalen. Ook kan er gekozen worden uit een ruim aanbod van eten en overige voorzieningen die je de passagiers kunt aanbieden. Van kipsalade tot aan een cadeau voor kinderen, en van een magazine tot paar slippers. Hoe meer voorzieningen, hoe meer het je kost, maar hoe meer tevredenheid er heerst onder de passagiers. Als je vliegtuig te oud wordt, moet het toestel gerenoveerd worden en later ook vervangen worden, anders daalt de tevredenheid in rap tempo.

Concurrentie

In AirTycoon Online 2 kan je aan de hand van bepaalde informatie bepalen of een route interessant is om daarop te vliegen. Hoe groter de luchthaven en stad, hoe groter de kans is op inkomsten. De tijdsduur van de vlucht is volgens de makers van de game realistisch en dat maakt het spel net wat echter. Ook kan je direct bij een vlucht zien of er concurrentie is, hoeveel winst zij op die route maken en wat de prijs is van een ticket voor de vlucht van de concurrent.

Je kan met je luchtvaartmaatschappij ook deel uitmaken van een alliance. Ook kan je hele succesvolle of juist noodlijdende luchtvaartmaatschappijen overkopen. Met de ‘Landing Simulator’ in het spel kan je een landing zelf inzetten. Land je te hard, te zacht (of helemaal niet), dan krijg je niks. Land je zoals het moet, dan verdien je daar geld mee in het spel.

Tijd

In het spel Air Tycoon Online 2 zijn geen reclames aanwezig. Wel kan je extra geld en munten krijgen middels een in-app aankoop, maar dit is niet nodig. Bij bepaalde prestaties zoals een X aantal routes of passagiers krijg je ook een beloning. Wanneer je met het geld in het spel een slot of vliegtuig koopt moet je even wachten. In het begin is dit zo’n 2 minuten, maar hoe hoger je level, hoe langer je moet wachten. Op een gegeven moment ben je gerust een half uur aan het wachten. Het is iets waarbij je rekening kan houden. Met de groene munten kan je wel deze wachttijd opheffen, maar de groene munten krijg je niet zomaar.

Elke twee uur krijg je een nieuw rapport te zien met de prestaties en de huidige stand van de financiën. Daarnaast kan je gedetailleerd inzien welke vluchtroute winstgevend is, of juist zorgt voor verlies. Aan de hand hiervan kan je bepalen of je de route opheft of dat je de prijzen en voorzieningen aanpast.

Beoordeling

Air Tycoon Online 2 is een fijne game. De game is totaal niet kinderachtig en is ook op de redactie een spel wat we als verslavend omschrijven. De ontwikkelaars hebben goed gedacht aan de kleine details en de mogelijkheden zijn uitgebreid. Jammer is wel dat je na een tijd spelen steeds langer moet wachten totdat de aanschaf van een gate of vliegtuig voltooid is.

Air Tycoon Online 2 is gratis te downloaden via onderstaande button uit de Play Store.

AirTycoon Online 2
AirTycoon Online 2
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Air Tycoon Online 2
 • 7.9/10
  Vormgeving - 7.9/10
 • 7.7/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7.7/10
 • 9/10
  Mogelijkheden - 9.0/10
 • 7.5/10
  Snelheid - 7.5/10
 • 7/10
  Privacy - 7.0/10
7.8/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Gratis
 • Realistische insteek
 • Veel mogelijkheden

Minpunten

 • Hoe hoger je level, hoe langer je moet wachten
 • Soms wat omslachtig

Lees ook

Reageer op dit artikel