Infinite Flight: flight-simulator krijgt grote update met multiplayer-modus

Infinite Flight is een van de bekendste en misschien ook wel de beste flight-simulator die er voor Android te vinden is. De uitgebreide flight-simulator game is nu voorzien van een grote update waarbij je als piloot gebruik kunt maken van de multiplayer-modus, onder de naam Infinite Flight Live.

Infinite Flight heeft een update uitgebracht voor de populaire Android-game waarbij je zelf vliegtuigen kunt besturen. De flight-simulator heeft de functie Infinite Flight Live gekregen, waarbij je de game in multiplayer-modus kunt spelen. In de multiplayer-modus van Infinite Flight wordt de realiteit van het leven als piloot nagebootst.

infinite_flight_1

Reputatie

Ben je een piloot met een slechte naam (reputatie), dan zal je van de verkeersleiding geen toestemming krijgen om te mogen landen op een grote luchthaven. Je zal dan moeten uitwijken naar de kleinere vliegvelden. Door meer vlieguren te maken en snelle, succesvolle landingen te voltooien, vergroot je de kans op een goede reputatie.

Maar je goede reputatie kan ook zo weer naar beneden gaan. Wanneer je de maximum snelheid overschrijdt tijdens het taxiën of tijdens het vliegen onder de 10000 ft. Je reputatie wordt ook minder als je land met een te groot vliegtuig, op een te kleine baan. Ook kunstvliegen en stunts uithalen in de nabijheid van een vliegveld verhoogt je reputatie niet.

Multiplayer en Infinite Live

Infinite Flight heeft zoals gezegd de multi-player modus toegevoegd aan het spel. Niet alleen de multiplayer-modus is nieuw in de game, want onder Infinite Live vallen meer nieuwe functies. De nieuwe functies in Infinite Live hebben we voor je op een rijtje gezet;

  • 24/7 toegang tot Infinite Live met hetzelfde abonnement, op meerdere apparaten (bijvoorbeeld een ander Android apparaat of iOS-apparaat).
  • ATC ondersteuning (luchtverkeersleiding)
  • Realtime live-weer
  • De realistische klassen van het luchtruim
  • Ranking-systeem

In de toekomst zullen functies toegevoegd worden waarbij een deel van het luchtruim gesloten zal zijn, wanneer er bijvoorbeeld een evenement plaatsvindt. Daarnaast komt er de mogelijkheid om vluchten te volgen, virtuele luchtvaartmaatschappijen te runnen en een verbeterde ATC. De ontwikkelaars van Infinite Flight hebben hard gewerkt aan Infinite Live.

infinite_flight_2

Abonnement

Het is volgens de makers niet mogelijk om èn dit gratis voor iedereen beschikbaar te maken èn tegelijkertijd de soepelste game-ervaring te bieden. Om gebruik te kunnen maken van Infinite Live betaal je $4,99 per maand, of $49,99 per jaar. Wanneer je een abonnement hebt afgesloten kan je het account zowel op Android als op iOS gebruiken. Toegang tot alle modellen vliegtuigen en regio’s is bij het jaarabonnement inbegrepen.

Om overbelasting van de servers te voorkomen, rolt Infinite Flight de update gefaseerd uit. De update is inmiddels bij 20% van de Android-gebruikers beschikbaar en zal in de komende dagen volledig uitgerold zijn.

Infinite Flight is voor eenmalig €4,99 te downloaden via onderstaande button, uit de Google Play Store.

Infinite Flight - Vluchtsimulator
Infinite Flight - Vluchtsimulator

Lees ook

Reageer op dit artikel