De 12 beste apps van december 2015

In de afgelopen maand hebben we op DroidApp weer een groot aantal apps en games besproken. Wat zijn nou de beste Android-apps van december 2015 die niet mogen ontbreken op je smartphone of tablet? We zetten ze voor je op een rij.

Beste Android apps december

Bij het begin van de nieuwe maand zet DroidApp de beste apps voor je op een rij die we in de maand ervoor hebben behandeld. In december hebben we veel applicaties besproken; waaronder in ons interessante overzicht met de 50+ beste Android-apps van 2015. Ook schreven DroidApp schrijvers over hun meest onmisbare apps van 2015; Laurence, Kelly, Willem, Luke, Paul en Stefan. Lees ook onze Nexus 5X review en Nexus 6P review. Dit zijn de beste applicaties voor Android van december.

OVinfo

OVinfo

Op kerstavond kreeg de fijne openbaar vervoers-app OVinfo een flinke update. Met nieuwe functies en gelikt Material Design is de applicatie weer helemaal bij de tijd. Met OVinfo krijg je voortaan direct te zien waar je bus zich bevindt en of je trein rijdt. In onze ogen is dit absoluut de beste OV-app die er voor Android te vinden is. Lees ook onze uitgebreide OVinfo review.

OVinfo
OVinfo
Ontwikkelaar: OVapi
Prijs: Gratis

Asus ZenUI Launcher

Asus ZenUI Launcher

Asus ZenUI Launcher is een launcher voor Android en niet alleen voor smartphones van Asus zelf. De launcher is voorzien van een groot aantal mogelijkheden. Je kunt het lettertype aanpassen naar eigen wens en gebruik maken van tal van verschillende thema’s. Ook kan je veel andere dingen personaliseren en gemakkelijk effecten, kleuren en overgangen aanpassen.

ZenUI Launcher
ZenUI Launcher
Prijs: Gratis

500px

500px app

Het platform voor fotografen, 500px, heeft een nieuwe Android-app uitgebracht in de Play Store. De vormgeving van de applicatie is volledig vernieuwd en ook de bediening heeft wijzigingen ondergaan. Volgens de ontwikkelaars van de applicatie is de nieuwe 500px app gestroomlijnder vormgegeven en komen foto’s nog meer tot hun recht.

500px – Photo Sharing & Photography Community
500px – Photo Sharing & Photography Community

Texpand

Texpand app

Texpand is een applicatie die het voor je wel heel makkelijk maakt om snel lange woorden of zinnen te typen. Je maakt een eigen snelkoppeling voor een afkorting. Vervolgens verschijnt na het invoeren van je eigen snelkoppeling een button waarna de volledige ingestelde tekst weergegeven wordt. Erg handig!

Texpand: Text Expander
Texpand: Text Expander
Ontwikkelaar: Isaias Matewos
Prijs: Gratis

Videoder

Videoder app

Videoder is een applicatie die niet in de Play Store te downloaden is, in verband met de mogelijkheden die Videoder te bieden heeft; die ziet Google liever niet om het maar zo te zeggen. Videoder maakt het mogelijk om YouTube-filmpjes te downloaden of alleen de muziek op te slaan op je Android-apparaat. De applicatie is strak vormgegeven in Material Design en heeft uitgebreide mogelijkheden.

Videoder kan van de website gedownload worden.

Cardboard Camera

Google Cardboard Camera

Google lanceerde in december een speciale camera-app voor de Google Cardboard. Met de app Cardboard Camera kunnen bestaande foto’s getransformeerd worden tot virtual reality-foto’s. Dit betekent dat je 360 graden om je heen kunt kijken. Het beeld beweegt mee met je beweging.

Cardboard Camera
Cardboard Camera
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Bring!

Bring! boodschappen app

Bring! is een handige boodschappenlijst-app voor Android. Bring! laat je boodschappenlijstjes delen en voor elke gelegenheid een apart lijstje samen te stellen. Ook tijdens het winkelen is Bring! handig, want tijdens het shoppen kun je gewoon beginnen met afstrepen.

Bring! Boodschappenlijst
Bring! Boodschappenlijst
Ontwikkelaar: Bring! Labs AG
Prijs: Gratis

Vimeo

Vimeo 2.0

Voor degenen die uitgekeken zijn op YouTube kunnen vanaf nu de vernieuwde Vimeo app gebruiken. De applicatie is compleet vernieuwd en uitgerust met een nieuwe interface en een frissere vormgeving. Via de Android-app van Vimeo kan je natuurlijk ook gemakkelijk je eigen video’s uploaden.

Vimeo
Vimeo
Ontwikkelaar: Vimeo.com, Inc.
Prijs: Gratis

Lightroom

Adobe Lightroom Android

Voor de liefhebbers van fotografie is de applicatie Lightroom van Adobe nu nog interessanter. Lightroom is vanaf nu gratis te gebruiken op de mobiele telefoon of tablet. Met Lightroom kan je je foto’s ordenen in mappen, maar misschien nog wel de belangrijkste functie; je RAW-foto’s bewerken.

Adobe Lightroom: Foto-editor
Adobe Lightroom: Foto-editor
Ontwikkelaar: Adobe
Prijs: Gratis

Awesome Pop-up Video

Awesome Pop-up Video

Tijdens het internetten nog even een filmpje kijken? Met de app Awesome Pop-up Video kan je een filmpje op YouTube bekijken en ondertussen gewoon andere dingen doen op je telefoon of tablet. Zo kan je verder met je vrienden communiceren via WhatsApp of je route plannen met Google Maps terwijl je video in een ‘drijvend’ venster wordt getoond.

Awesome Pop-up Video
Awesome Pop-up Video
Ontwikkelaar: datanasov.com
Prijs: Gratis

On Time

On Time - Dynamic App Widget

We bespraken de app On Time niet alleen in ons overzicht met de beste apps van 2015. De app hoort naar onze mening ook zeker thuis in het overzicht met de beste apps van december. De widget die je met deze app maakt toont ingestelde snelkoppelingen naar apps. Daarbij past On Time zich aan, aan het moment van de dag. Lees ook ons artikel over On Time.

On Time - Dynamic Smart Widget
On Time - Dynamic Smart Widget

Vivino

Vivino wijn app

Vivino is een uitgebreide wijn-app voor de liefhebbers van wijnen. De Vivino app geeft je alle informatie die van pas komt bij het drinken van wijn. De toepassing helpt je met het kiezen van een wijn en door het etiket op de fles te scannen, krijg je alle informatie over een wijn te weten.

Vivino: Bestel de juiste wijn
Vivino: Bestel de juiste wijn
Ontwikkelaar: Vivino
Prijs: Gratis

Blijf op de hoogte

Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste Android-nieuws, de beste Android-apps en de meest uitgebreide reviews; dan kan je natuurlijk de DroidApp App downloaden!

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel