De 5 meest onmisbare apps van 2015 volgens Luke

Als ik terugkijk op 2015 leek het dit jaar wel het jaar van de apps. De ene app gebruik je als je naar een TV-programma kijkt de andere net voor dat je de deur uit moet. Ook dit jaar heb ik weer veel apps de revue zien passeren en zien transformeren in Material Design. Dit waren mijn vijf meest onmisbare apps in 2015.

Uit mijn lijstje van vorig jaar is er slechts één die ik niet meer gebruik, omdat ik deze vervangen heb voor een in mijn ogen veel betere applicatie. Welke dat is lees je verderop in mijn lijstje met applicaties.

Feedly

FeedlyEen beetje nieuwsfanaat gebruikt Feedly, hierin kun je het nieuws lezen vanuit de hele wereld over uiteenlopende onderwerpen. Zolang er een RSS-feed is kun je het lezen. Handig aan deze app is ook dat hij bijhoudt welke berichten je al gezien hebt en welke je nog moet “lezen”.

Je krijgt op je smartphone namelijk een lijst met headlines en soms een korte inleiding van het bericht. Op deze manier lees ik onderweg of thuis op de bank snel of er nog interessant nieuws is gebeurd.

Feedly - Smarter News Reader
Feedly - Smarter News Reader
Ontwikkelaar: Feedly Team
Prijs: Gratis

NS Reisplanner

NS Reisplanner Xtra 4.0Dit jaar kreeg de NS Reisplanner meerdere updates en ben deze steeds vaker gaan gebruiken. De app werkt prettig en bevat veel functies. De nieuwe Treinradar is misschien niet de meest nuttige functie in de app, maar zeker wel de leukste! Ook kun je direct bij NS aangeven wanneer een trein te vol was of juist niet.

Uiteraard gebruik ik nog steeds OVinfo, die ik vorig jaar al als onmisbare app heb genoemd puur omdat deze snel laat zien wanneer een trein vertrekt of of deze vertraging heeft.

NS
NS
Ontwikkelaar: Nederlandse Spoorwegen
Prijs: Gratis

Tweetings

TweetingsVorig jaar gebruikte ik voor Twitter nog Plume, dit jaar ben ik Tweetings gaan gebruiken en ik moet zeggen dat bevalt. Deze Twitter client bevat een overdaad aan functionaliteiten en instellingen, maar dat maakt hem ook meteen één van de meest complete applicaties voor Twitter. Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe app voor het verzenden van je tweets, of ben je de standaard app zat, probeer Tweetings dan eens uit.

Tweetings for Twitter
Tweetings for Twitter
Ontwikkelaar: RBD Solutions Limited
Prijs: € 2,49

LastPass

lastpassDit jaar ben ik een wachtwoordenmanager gaan gebruiken en heb gekozen voor LastPass omdat deze naast een desktop app goede integratie biedt met Android. Groot pluspunt aan deze app is dat als je een vingerafdrukscanner hebt, je je wachtwoorden kunt beveiligen met je vingerafdruk. Ook verloopt de synchronisatie van je wachtwoorden razendsnel en kun je snel een sterk wachtwoord aanmaken.

LastPass Password Manager
LastPass Password Manager

JuiceSSH

JuiceSSHEen app voor serverbeheerders en Linux fanaten, JuiceSSH is wat mij betreft een must-have tool om je servers mee te beheren. Hiermee beheer ik onder andere de DroidApp servers en of dat nu onderweg of thuis is, deze app laat je niet in de steek.

In de applicatie kun je naast SSH verbindingen ook Mosh en Telnet verbindingen maken. Daarnaast biedt de app ook de mogelijkheid tot het maken van port forwardings en een shell naar je eigen Android-apparaat.

JuiceSSH - SSH Client
JuiceSSH - SSH Client
Ontwikkelaar: Sonelli Ltd
Prijs: Gratis

Vijf plus een extraatje

Uit de tientallen apps de vijf meest onmisbare kiezen is niet makkelijk, daarom wil ik toch nog even Spotify, HERE Maps en Telegram genoemd hebben als apps die ik dit jaar met veel plezier heb gebruikt.

Dit jaar heeft ook DroidApp een eigen app gekregen waarmee je altijd en overal onze artikelen kunt lezen. Mocht je deze nog niet hebben geïnstalleerd, doe dat dan snel want ook in 2016 zal de app verder uitgebreid worden!

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel