De 5 meest onmisbare apps van 2014 volgens Luke

De schrijvers van DroidApp kregen de vraag of zij vijf applicaties wilden uitlichten, die zij als onmisbaar hadden bevonden gedurende het jaar 2014. Nu is de beurt aan DroidApp-schrijver Luke.

Vijf apps die voor mij onmisbaar waren in 2014, lastige vraag eigenlijk, ik heb genoeg apps voorbij zien komen dit jaar. De vijf belangrijkste? Dit zijn ze:

Spotify

spotifyMuziek voor thuis, onderweg en op het werk, Spotify is echt een uitkomst als je van muziek houdt. Dit jaar kreeg de app nog een hele make-over en heeft mij wel positief verrast.

Als muziekfanaat is het natuurlijk erg leuk om nieuwe tracks te ontdekken. Bovendien is het erg makkelijk om je afspeellijsten op al je apparaten bij te werken. Op die manier beschik je altijd over je favoriete nummers, al zal ik mijn afspeellijst van dit jaar maar niet delen 😉 .

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

OVinfo

ovinfoHet reizen met het openbaar vervoer is soms geen pretje, OVinfo maakt dat toch een beetje beter. De app voorziet je namelijk van bijna realtime informatie, je kunt bijna exact timen wanneer de bus om de hoek komt zetten of bij welke halte deze rijdt.

OVinfo
OVinfo
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Speedtest

speedtest2014 is wel het jaar geweest van de opkomst van de 4G-netwerk technologie, erg interessant is het dan ook om te zien welke snelheden je haalt. Daarnaast ook handig om even snel het WiFi-netwerk te testen bij vrienden en familie. Er wordt ook een lijstje bijgehouden met alle in het verleden geteste netwerken, houd er wel rekening mee dat een Speedtest behoorlijk wat data verbruikt!

Speedtest door Ookla - Snelheidstest
Speedtest door Ookla - Snelheidstest
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Plume

plumeEr zijn veel Twitter-cliënts beschikbaar voor Android, maar voor mij is Plume toch wel de beste. Je kunt makkelijk meerdere accounts beheren en met Material Design (zie hier) is de app echt af. Daarnaast zijn er talloze instellingen beschikbaar waarmee je Plume volledig naar je eigen hand kunt zetten.

Plume for Twitter
Plume for Twitter
Ontwikkelaar: UberMedia Inc.
Prijs: Gratis

Trello

trelloTo-do apps, iedereen heeft zijn eigen favoriet, voor mij is dat Trello. Op een zogeheten project-board kun je snel allerlei kaarten toevoegen en koppelen aan categorieën en personen.

Ook achter de schermen van DroidApp gebruiken we Trello, voor de planning en om code- en serverwijzigingen te documenteren. Want ook onder de motorkap moet wel eens wat gesleuteld worden! Onlangs kreeg Trello een mooie Material Design-update.

Trello
Trello
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Maar vijf?

Zoals Willem al opmerkte, zijn er nog veel meer apps die ik graag gebruik zoals Fing en Telegram. Mocht je nog een game zoeken om het wachten op oudejaarsavond iets dragelijker te maken probeer dan eens TwoDots!

Mocht je nog apps hebben die ik zeker moet testen, laat dan even wat achter in de comments!

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel