De 5 meest onmisbare apps van 2015 volgens Willem

De vijf belangrijkste apps voor 2015 noemen: dat is natuurlijk geen eenvoudige opgave. Ik heb even mijn lijstje van het vorige jaar erbij gepakt: dat zou ik in grote lijnen kunnen herhalen, maar dat is natuurlijk niet zo boeiend. Ik pak er vijf andere bij die ik heel vaak gebruik en eigenlijk onmisbaar vind. Dit zijn de vijf meest onmisbare Android-apps volgens Willem.

Onmisbare Android-apps van 2015

Vorig jaar schreef ik al een overzicht met vijf onmisbare apps. Om niet met hetzelfde lijstje te komen heb ik ook dit jaar weer een selectie gemaakt met applicaties die ik het afgelopen jaar veel heb gebruikt.

Hootsuite

Hootsuite v3.0Twitteren is nog steeds leuk en tweets maken en lezen doe ik eigenlijk dagelijks. Hoewel ik regelmatig een nieuwe app probeer ben ik er nu wel uit: Hootsuite is voor mij de meest geschikte. De integratie met Buffer, uitgesteld verzenden, de toegankelijkheid van verzonden, ontvangen en lijsten en ook de synchronisatie (van de indeling) met PC en tablet: ideaal. Het oogt een beetje saai, dat wel. Maar bij mij gaat functionaliteit hier boven uiterlijk.

Hootsuite: Schedule Posts
Hootsuite: Schedule Posts
Ontwikkelaar: Hootsuite
Prijs: Gratis

Latergramme

LatergrammeBen me de laatste maanden wat nadrukkelijker op Instagram aan het presenteren – vooral tijdens mijn reportages voor toeristische bladen is dit een leuk medium. Maar op Instagram krijg je alleen foto’s van je telefoon en niet van je (spiegelreflex)camera. Maar: met Latergramme lukt dat wel en kun je een en ander zelfs agenderen. Ja, Hootsuite en Instagram gaan ook samen, Dropbox is ook nog een mogelijkheid maar ik kies voor Latergramme.

Later - Schedule for Instagram
Later - Schedule for Instagram
Ontwikkelaar: Later.com
Prijs: Gratis

IP Cam Remote

IP Cam Remote with AudioIn ons huis is niets te halen en alle digitale bestanden van belang staan tegenwoordig in de cloud. Maar toch heb ik liever geen ‘vreemden’ in huis. Op reis kan ik met IP Cam Remote – en een IP camera uiteraard – mijn huis in de gaten houden. Bij beweging en/of geluid komt er een e-mail, met vijf beelden. Dan is het al te laat, maar kan ik in elk geval zien wie er ongevraagd en hoogst ongewenst binnendrong. Vindt de politie vast ook handig.

IP Cam Remote with Audio
IP Cam Remote with Audio
Ontwikkelaar: SoratSoft
Prijs: Gratis+

Maps.me

Maps.me 5.1Ik schreef er hier al eens iets over: Maps.me is een programma waarbinnen je kaarten kunt downloaden, waarna je offline kunt navigeren. Het bleek dit jaar erg handig op IJsland, waarvoor TomTom geen kaarten heeft. Sinds kort is er zelfs een stem aan het navigeren in Maps.me toegevoegd. In december zijn we dit jaar op wintersport in Zwitserland. Dus heb ik Zwitserland gedownload om straks mooie (sneeuwschoen)wandelingen te kunnen maken vanaf de (winter)camping waar we staan.

MAPS.ME: Offline maps GPS Nav
MAPS.ME: Offline maps GPS Nav

aCalendar

aCalendarAls ZZP-er leef ik van opdrachten, en dus van afspraken en deadlines. Een agenda is onmisbaar en die is bij mij al jaren digitaal. Dit jaar heb ik aCalender in gebruik genomen: een kleine app, maar precies zo functioneel als die voor mij moet zijn. De widget ervan vind ik niks: daar gebruik ik Google’s eigen Agenda voor. Maar verder is aCalender handig, snel en overzichtelijk.

aCalendar - your calendar
aCalendar - your calendar
Ontwikkelaar: Tapir Apps GmbH
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel