De 5 meest onmisbare apps van 2014 volgens Willem

Als afsluiting van 2014 hebben we de schrijvers van DroidApp.nl gevraagd om de vijf meest onmisbare apps op een rijtje te zetten. Het gaat om de applicaties die door de schrijver gedurende het jaar als onmisbaar worden omschreven. We trappen af met het overzicht van Willem Laros.

Onmisbare apps voor Android

Vijf apps die in 2014 onmisbaar waren. Dat is de vraag. Eigenlijk hoef ik daar niet eens zo lang over na te denken. Het zijn er trouwens meer dan vijf. Díe keuze kostte me meer tijd…

Evernote

evernoteEvernote staat op al mijn apparaten. De database is mijn geheugen en mijn archief. Alle nota’s, garantiebewijzen, verzekeringspapieren, rekeningen, adressen, maar ook foto’s van van alles en nog wat staan in Evernote. Inclusief een scan van rijbewijs en paspoort: je zult het maar kwijtraken in het buitenland. Dan heb ik aan een internetverbinding genoeg.

De afgelopen maanden kocht ik een nieuwe auto ‘met hulp van’ Evernote: offertes, vergelijkingen, notities van showroombezoeken, testen, websites: Evernote lust (en vindt!) het allemaal. Ook mijn reizen voor toeristische tijdschriften – ik ben freelance redacteur en fotograaf – bereid ik voor met Evernote. Onmisbaar!

Evernote - Notitie Ordner
Evernote - Notitie Ordner
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

IFTTT

IFTTTIFTTT ‘doet’ de hele dag automatisch allerlei dingen voor me. Dagelijks een weerbericht (in Evernote natuurlijk), en ik houd er ook een simpel dagboekje in bij – zakelijk en privé. Gaat het morgen sneeuwen? IFTTT stuurt een bericht. Mis ik een telefoontje? Dan word ik er ‘s avonds aan herinnerd terug te bellen. Een blogbericht wordt automatisch een melding op mijn Facebookpagina (WLFOTO) en op Twitter. Evernote archiveert ook alle blogberichten en Instagramfoto’s. Gmail bijlagen worden netjes opgeslagen op Google Drive. In een spreadsheet zie ik alle Foursquare locaties terug. Om maar enkele voorbeelden van mijn IFTTT ‘recepten’ te noemen.

IFTTT
IFTTT
Ontwikkelaar: IFTTT, Inc
Prijs: Gratis+

Buffer

BufferMet Buffer verspreid ik mijn berichten op Twitter, Facebook (privé en zakelijke pagina), Linkedin en Google+ over de dag. Een geweldige app, waarin je nauwkeurig kunt sturen wanneer en waar er iets geplaatst moet worden. Hootsuite – mijn favoriete Twitter-app – kan dat ook, maar Buffer is net iets handiger en veelzijdiger. Veel interessant leesvoer dat ik in Feedly tegenkom deel ik via Buffer.

Buffer: Social Media Tools
Buffer: Social Media Tools
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Pure Calendar

pure-calendarAls kleine zelfstandige is de agenda een onmisbaar hulpmiddel voor het plannen en bijhouden van afspraken. De Pure Calender widget is altijd zichtbaar direct na het aanzetten van de Nexus 5 of Nexus 7 (2013). Geweldige widget, volledig instelbaar naar eigen wensen en behoeften. Synchroniseert uiteraard met de agenda van Google, die standaard op PC en laptop draait. Plus: ook taken zijn in de agenda gesynchroniseerd opgenomen.

Pure Calendar widget (agenda)
Pure Calendar widget (agenda)
Ontwikkelaar: Francois DESLANDES
Prijs: € 1,79

Ultimate To-Do

Ultimate To-DoVoor deze taken gebruik ik de Ultimate To-Do lijst, synchroniserend met Toodledo op PC en laptop. Zo houd ik zicht op wat ik nog moet of wil doen, zakelijk en privé. Op de korte termijn, maar ook verder vooruit. Wanneer mijn paspoort verloopt, zomer- en winterbandenwissel, maar ook andere zaken die een voorbereiding vergen plan ik hiermee. Zoals het schrijven van dit stukje.

Ultimate To-Do List
Ultimate To-Do List
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Stiekem nog meer

Google Keep kan ik nu niet noemen (voor kleine geheugensteuntjes), de ING app ook niet en wat te denken van de Parkmobile app? En… nee, vijf was gevraagd. Ik ben al in overtreding…

Prettige jaarwisseling! (Maar natuurlijk zet IFTTT dat op het juiste moment ook voor mij op Twitter.)

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel