De 5 meest onmisbare apps van 2015 volgens Stefan

Vorig jaar stonden er 107 applicaties op mijn telefoon geïnstalleerd, exclusief de systeem-apps. Op het moment van schrijven zijn dat er 111. Gebruik ik ze allemaal? Nee, sommigen gebruik ik gerust een maand niet. In dit overzicht bespreek ik mijn meest onmisbare Android-apps van 2015. En wat is het maken van die selectie toch moeilijk zeg…

Onmisbare Android-apps 2015

Vorig jaar telde ik voor het eerst het aantal geïnstalleerde applicaties, toen ik op 107 uitkwam dacht ik; ‘dat zijn er veel’. Nu heb ik ze opnieuw geteld en zijn het er 111. Een selectie maken van vijf is dan erg lastig. Vorig jaar schreef ik al over mijn onmisbare apps in 2014. Deze applicaties gebruik ik bijna allemaal nog steeds, voornamelijk HERE, Rijden de Treinen, OVinfo en Pushbullet. Nieuw jaar, nieuwe apps; een overzicht.

WetterApp (Weer & Buienradar)

wetterappWetterApp is sinds dit jaar ook in het Nederlands uitgebracht onder de naam Weer & Buienradar. Deze applicatie is van Duitse makelij en won dit jaar voor de tweede keer op rij de grote weer-app test. Met de app zie ik precies wat het weer wordt voor de komende uren en de komende dagen. Niet alleen voor Nederland, maar ook op vakantie erg handig geweest.

Weer & Radar - regenradar
Weer & Radar - regenradar
Ontwikkelaar: WetterOnline GmbH
Prijs: Gratis+

Tasks to do

Tasks to doIk heb veel taken-apps geprobeerd en elk waren ze niet volledig naar wens. De taken-app die ik nu het meest gebruik is Tasks to do. De applicatie is vormgegeven in Material Design en geeft in een duidelijk overzicht weer wat mijn taken zijn. Wat ik een groot voordeel vind aan Tasks to do is dat je kunt voltooien en snoozen vanuit de notificatiebalk. Wanneer je voor ‘snooze’ kiest krijg je veel mogelijkheden te zien aan tijden. Want niet iedere taak wil ik standaard een kwartier uitstellen, ook kan je meerdere tabbladen maken met taken. Het enige wat ik nog mis is Google-synchronisatie.

Tasks To Do : To-Do List
Tasks To Do : To-Do List
Ontwikkelaar: CodeSwitch
Prijs: Gratis+

Telegram

Telegram 3.2.5WhatsApp mag dan nog wel steeds op mijn telefoon staan, ik gebruik zelf Telegram het meest. Dag in, dag uit. Voordelen van Telegram tegenover WhatsApp vind ik de naadloze synchronisatie met meerdere apparaten, de GIF-ondersteuning, stickers (ik beken) en gewoon de algehele ervaring. Helaas is nog niet iedereen over, waardoor ik Telegram naast WhatsApp gebruik.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

OVinfo

OVinfoOVinfo stond vorig jaar ook al in mijn lijstje met meest onmisbare apps, en dat is hij ook het afgelopen jaar weer geweest. Deze applicatie is ideaal om te zien of je moet rennen voor de bus en waar de bus zich bevindt. Eerder deze maand bracht de ontwikkelaar OVinfo 4.0 uit, met Material Design en nieuwe functies. Lees ook onze OVinfo review. OVinfo is een must-have app voor als je met het openbaar vervoer reist.

OVinfo
OVinfo
Ontwikkelaar: OVapi
Prijs: Gratis+

InstaSaver

InstaSaverEen applicatie die voor mij erg fijn is. Ik gebruik InstaSaver om een mooie foto van Instagram te downloaden en te gebruiken als achtergrond op mijn telefoon. Wel wissel ik deze app vaak af met een achtergrond uit de app Wonderwall, maar als ik een mooie bergfoto uit Zweden tegenkom, kan ik die dankzij InstaSaver gewoon instellen als wallpaper op mijn toestel.

Saver Reposter for instagram
Saver Reposter for instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

En de rest van de apps…

Natuurlijk zijn dit echt niet alleen maar de meest gebruikte apps. Tijdens mijn vakantie heb ik veel gebruik gemaakt van Solid Explorer, een schitterende bestandsbeheerder om foto’s van mijn camera via een geheugenkaartlezer over te zetten op mijn smartphone. Daarnaast gebruik ik vaak Feedly, Google Maps, Google Analytics, Plume, Tweetings en de ING Bankieren app. Voor de agenda-items gebruik ik sinds enige tijd de BlackBerry-agenda, ja, echt waar. En tot slot is er natuurlijk; de DroidApp App!

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel