Download: BlackBerry Priv apps voor je eigen smartphone

BlackBerry plaatse onlangs haar BlackBerry Priv apps in de Google Play Store. Deze applicaties zijn bedoeld voor de eigen smartphone, maar nu zijn de BlackBerry Priv apps ook te downloaden voor je eigen smartphone. Denk aan de strakke BlackBerry Calendar app of de BlackBerry Launcher.

BlackBerry Priv apps

Anderhalve week geleden werd bekend dat de BlackBerry Priv apps in de Play Store waren verschenen. De vormgeving van deze applicaties deed menig Android-hart stiekem toch wel sneller kloppen. Nu is er de mogelijkheid om de BlackBerry Priv apps te installeren op je eigen Android-smartphone. Het gaat om drie applicaties zoals het BlackBerry Keyboard, BlackBerry Calendar en de BlackBerry Launcher.

BlackBerry Launcher

BlackBerry Launcher

BlackBerry Launcher is zoals de naam al aangeeft de launcher op de BlackBerry Priv. Bij de launcher zitten ook de standaard wallpapers van de smartphone van BlackBerry. Ook kan je gewoon gebruik maken van je eigen snelkoppelingen en widgets. De pret begint pas echt bij het openen van het menu. We zien hier een strak vormgegeven overzicht met applicaties en de zoekfunctie. Mocht een applicatie niet geïnstalleerd zijn op je toestel, krijg je de mogelijkheid om deze direct uit de Play Store te downloaden. Om de launcher te gebruiken moet de aanvullende toepassing BlackBerry Services gedownload worden.

BlackBerry Calendar

Zelf zijn wij wel gecharmeerd van de kalender-app voor je agenda-items van BlackBerry. De frisse applicatie kan je nu dus ook op je eigen smartphone gebruiken. BlackBerry heeft voor de agenda-app gebruik gemaakt van fris Material Design met daarbij gewoon de ondersteuning voor je eigen Google Agenda-account. Naast de maand-weergave kan je ook kiezen voor de weergave per dag, week of een compleet overzicht.

BlackBerry Calendar

BlackBerry Keyboard

Het BlackBerry toetsenbord is te downloaden zonder dat daarvoor een aanvullende toepassing nodig is. Het keyboard komt vooral bekend voor (voormalig) BlackBerry-bezitters met BB10. De slimme tekstvoorspelling geeft tijdens het typen de suggesties in het toetsenbord zelf aan de hand van de letters. Met de spatiebalk kan je deze bevestigen.

BlackBerry Keyboard

Over de BlackBerry Priv

De BlackBerry Priv is inmiddels verkrijgbaar in een aantal landen waaronder de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Later in november zal de BlackBerry Priv ook naar Nederland komen, zo ontdekte DroidApp eerder. De Priv is de eerste Android-smartphone van BlackBerry en beschikt over een 5,4 inch display en een uitschuifbaar toetsenbord.

Alle informatie, zoals de specificaties, prijzen en het gerelateerde nieuws vind je op onze uitgebreide BlackBerry Priv pagina.

Downloaden

De BlackBerry Priv apps werken op toestellen met Android 5.0 Lollipop en hoger. Het gaat om applicaties die voor niet-BlackBerry toestellen niet in de Play Store zijn te downloaden. Via XDA zijn de links te vinden om de applicaties te downloaden, echter worden de links aangeboden via upload-dienst Mega, waarvoor je op Android de Mega app geïnstalleerd moet hebben. Download hier de BlackBerry apps als APK-bestand.

Note: Ondanks dat wij op de redactie geen problemen hebben ondervonden met de BlackBerry apps op de LG G4, kan het zijn dat applicaties mogelijk niet goed werken op je smartphone. DroidApp is niet aansprakelijk voor eventuele problemen rondom het gebruik van deze apps.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel