BlackBerry plaatst ‘Priv apps’ in Google Play Store

De Canadese fabrikant BlackBerry heeft een groot aantal applicaties gepubliceerd in de Google Play Store. Het gaat om applicaties die bedoeld zijn voor de BlackBerry Priv. Met de nieuwe apps die uitgebracht zijn, krijgen we een interessant kijkje van hoe de systeem-apps er uit zullen komen te zien. Volgende maand komt de BlackBerry Priv ook naar Nederland.

BlackBerry Priv apps

In de Google Play Store zijn een groot aantal BlackBerry apps uitgebracht. De Canadese fabrikant bereidt hiermee de komst van de BlackBerry Priv voor. In verschillende regio’s zal het toestel vanaf 6 november uitgeleverd gaan worden. Dit is het geval in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Van het weekend ontdekte DroidApp dat de BlackBerry Priv eind november ook naar Nederland komt.

BlackBerry Priv launcher

BlackBerry Launcher

BlackBerry Launcher is een van de nieuwe applicaties. Deze launcher is geschikt voor de Priv en ondersteunt bijvoorbeeld sneltoetsen, icon-packs, widgets, een zoekfunctie en natuurlijk de andere standaard mogelijkheden die je hebt met Android. BlackBerry heeft de interface hier en daar wat verfijnd om het zo naar eigen wens te zetten.

Overige BlackBerry apps

Andere applicaties voor de Priv is bijvoorbeeld de taken-app, BlackBerry Agenda, BlackBerry Toetsenbord en ‘BlackBerry Password Keeper’. Met deze wachtwoordbeheerder kunnen wachtwoorden versleuteld opgeslagen worden en kan je wachtwoorden importeren van je eerdere BlackBerry met het OS BlackBerry 10. De app BlackBerry Camera maakt het mogelijk om filmpjes te maken met 60 frames per seconde en 4K-resolutie. Ook kan je een panorama schieten of een filter plaatsen over je foto, voordat je de foto daadwerkelijk maakt.

De uitgebrachte toepassingen zijn zoals gezegd alleen beschikbaar voor de BlackBerry Priv. De BlackBerry apps zijn te vinden in de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel