Google Play Store 7 jaar: uitrol nieuwe versie begonnen en icoontje voor Android Wear

Vandaag bestaat de Google Play Store zeven jaar. Wat begon als de Android Market met een paar honderd apps, is inmiddels uitgegroeid tot de Google Play Store met duizenden apps. Vandaag is Google begonnen met het uitrollen van de vernieuwde update van de Play Store. Voor de huidige versie van de downloadwinkel voor Android is er ook alvast een extraatje te vinden.

Android Market

Vandaag bestaat de Google Play Store zeven jaar. Op 22 oktober 2008 lanceerde Google de downloadwinkel voor Android onder de naam ‘Android Market’. Met de Android Market ging Google de strijd aan met de App Store van Apple. Op 6 maart 2012 veranderde Google de naam van de Android Market in Google Play, waarbij apps, muziek, boeken en films in één applicatie gebundeld waren; de Google Play Store. In de weken en maanden erna werd de Play Store uitgerold naar de Android-apparaten.

Android Market

Google Play Store

De Google Play Store is voor Android-gebruikers onmisbaar. In de zomer van 2014 rolde Google een compleet vernieuwde Google Play Store uit, waarbij er een nieuwe, modernere vormgeving werd doorgevoerd. Eerder deze maand kwam het nieuws naar buiten dat de Play Store weer een nieuwe lik verf zou krijgen. Met de komst van Android 6.0 Marshmallow hoorde er natuurlijk ook een vernieuwde Play Store bij.

Google Play Store

De update voor de nieuwe Play Store wordt vanaf nu uitgerold, zo melden verschillende bronnen. Wij hebben de nieuwe Play Store helaas nog niet, en ook van veel andere gebruikers uit Nederland en België hebben we nog geen berichten ontvangen over de nieuwe Play Store. Google is gestart met de gefaseerde uitrol, waardoor het nog even kan duren totdat hij ook voor ons beschikbaar is. De website Androidcentral kreeg de nieuwe versie en maakte onderstaande screenshots van de nieuwe Play Store.

Android Wear

Voor de huidige Google Play Store, is er ook een nieuwe functie toegevoegd. Voor bezitters van een smartwatch met Android Wear is er een fijne toevoeging. Android-apps die de ondersteuning hebben voor Android Wear krijgen een extra icoontje. In de beschrijving van de Google Play Store is vanaf nu het symbool van een smartwatch te zien. Dit icoontje zal naar verwachting ook in de nieuwe versie van de Play Store uitgerold worden.

Play Store Android Wear

Eerder deze week rolde Google ook een nieuwe vormgeving uit voor de beoordelingen van apps, games en andere content. De sterren-beoordeling werd vervangen door de beoordeling in cijfers. Lees hier alles over de nieuwe vormgeving van beoordelingen.

Heb jij de nieuwe Play Store al op je smartphone (of tablet)? Laat het ons weten!

Lees ook

Reageer op dit artikel