Google Play Store laat vanaf nu advertenties zien in Nederland

Eerder dit jaar kondigde Google aan dat het advertenties ging tonen in de Google Play Store. Gesponsorde apps kwamen tijdens het zoeken in de Play Store dan bovenaan te staan. DroidApp ontdekte vanavond dat ook in Nederland is begonnen met het tonen van advertenties in de Google Play Store.

Advertenties Play Store

Google is begonnen met het tonen van advertenties in de Google Play Store. In februari kwam Google met het nieuws dat app-advertenties in de Play Store getoond zullen worden, waarbij de gesponsorde app aan het gele icoontje is te herkennen met de tekst ‘Adv’. DroidApp kwam tot de ontdekking dat de Play Store in Nederland nu ook de advertenties laat zien bij verschillende zoekresultaten.

De Android-app van de Play Store laat bijvoorbeeld op de zoekwoorden ‘kleding’ en ‘vacature’ een gesponsorde app zien. Ook wanneer er gezocht wordt op verschillende merknamen komen er gesponsorde resultaten in beeld. Dit was het geval bij zoektermen als ‘Zalando’, ‘Booking’ en ‘Autoscout’. Op de redactie hebben zijn we op meerdere toestellen de advertenties tegengekomen, waarbij dus ook de Nederlandse partijen zijn aangesloten.

Met de advertenties in de Play Store krijgen consumenten nieuwe manieren voorgeschoteld om apps mee te ontdekken. Ontwikkelaars kunnen op deze manier hun app meer onder de aandacht brengen.

Lees ook

Reageer op dit artikel