BlackBerry Priv: uitgebreide hands-on onthult alle specificaties

BlackBerry lijkt er geen geheim meer van te maken dat de eerste Android-smartphone er binnenkort aan zal komen. De BlackBerry Priv, zoals het toestel zal gaan heten, is voorzien van een uitschuifbaar toetsenbord; iets wat we lang niet meer hebben gezien bij een Android-smartphone. Een Oostenrijkse website heeft een uitgebreide hands-on gepubliceerd van de BlackBerry Priv.

BlackBerry Priv

Al langere tijd gaan er de berichten rond over de Android-smartphone van BlackBerry. Eerder verscheen het toestel in het nieuws onder de naam BlackBerry Venice, maar de officiële naam zal BlackBerry Priv gaan worden, zo liet BlackBerry eerder weten. Vandaag heeft de Oostenrijkse website derStandard een hands-on gepubliceerd met de nieuwe smartphone van BlackBerry. Omdat het toestel al zo vaak is uitgelekt, weten we al veel van het toestel. Toch krijgen we nu een completer beeld van de BlackBerry smartphone met Android.

BlackBerry Priv

Display

Volgens de Oostenrijkse website zal het toestel in begin 2016 gelanceerd gaan worden. De schrijver benadrukt dat de hardware beschouwd kan worden als afgerond, voor de software kunnen sommige dingen nog veranderen. De BlackBerry Priv beschikt over een 5,4 inch beeldscherm met een 2K resolutie (2560 x 1440 pixels). De pixeldichtheid is hoog, namelijk 544 ppi.

BlackBerry Priv

Technische specificaties

BlackBerry voorziet de Priv van Android 5.1 Lollipop. Onder de motorkap bevindt zich dezelfde processor als in de LG G4, de Snapdragon 808 hexa-core. Daarbij is er een RAM-geheugen van 3GB en een intern geheugen van 32GB. Uit de hands-on blijkt dat er hiervan 22GB overblijft voor de gebruiker, dit kan worden uitgebreid met een geheugenkaart. Verder is er 4G-ondersteuning, Bluetooth 4.1 en NFC. De Micro-USB poort betreft versie USB 2.0.

BlackBerry Priv

Camera en toetsenbord

Aan de achterzijde van de BlackBerry Priv is een 18 megapixel camera te vinden met een lens van Schneider-Kreuznach. Uiteraard is er ook de dubbele LED-flitser en kan je voor het maken van selfies gebruik maken van de 5 megapixel front-camera. De kwaliteit van de camera is goed, maar niet overweldigend. Overdag bevatten de foto’s veel details en realistische kleuren, maar zijn soms wel aan de donkere kant. Wanneer het donkerder is, is de sluitertijd merkbaar langzamer en gaat de beeldkwaliteit er op achteruit ondanks de optische beeldstabilisatie.

BlackBerry Priv

De rubberen achterkant laat het er niet premium uit zien, maar zorgt wel voor een goede grip, zo laat de bron weten. BlackBerry heeft Android aardig intact gelaten en geen eigen interface doorgeduwd. Wel is er een extra navigatieknop te vinden, waaraan extra functies gekoppeld kunnen worden. Het toetsenbord vraagt wat gewenning, maar het scherm laat zich het best bedienen met twee handen, omdat het toestel niet tot de dunste behoord.

BlackBerry Priv

Snelheid

De snelheid van de BlackBerry Priv is niet helemaal positief. Uit de test van de Oostenrijkse website laat de Priv maar nipt de HTC One M8 en de OnePlus One uit 2014 achter zich. Hoewel in de praktijk geen haperingen optreden, kan hierin wel wat verbeterd worden. Het is goed mogelijk dat BlackBerry voor de release nog optimalisaties uitvoert.

BlackBerry Priv

De BlackBerry Priv is voorzien van een aantal voorgeïnstalleerde apps. Hieronder vallen de Google-apps, maar ook de chat-app BBM en een aantal apps die je privacy moeten beschermen. De accu van de Priv moet het circa één á anderhalve dag uithouden op een lading. De capaciteit van de accu is nog niet bekend gemaakt. Wel kan het uiteindelijke uithoudingsvermogen door optimalisaties van de fabrikant nog veranderen.

Wanneer er meer bekend is over de BlackBerry Priv, lees je dat uiteraard op DroidApp.

bron: derStandard

Lees ook

Reageer op dit artikel