BlackBerry bevestigt Android-slider met naam ‘BlackBerry Priv’

BlackBerry heeft bij het bekendmaken van de nieuwe kwartaalcijfers gezegd dat het met een nieuwe smartphone komt. Om welke smartphone het gaat, weten we stiekem allemaal al. BlackBerry komt met haar eerste Android-toestel met uitschuifbaar toetsenbord. Het toestel zal de naam BlackBerry Priv krijgen en niet de gebruikte codenaam ‘Venice’.

BlackBerry Priv

De Canadese fabrikant BlackBerry heeft de kwartaalcijfers naar buiten gebracht. In de afgelopen drie maanden (juni tot en met augustus) heeft de fabrikant een nettoverlies genoteerd van 66 miljoen dollar. De omzet bedroeg 490 miljoen dollar terwijl de de omzet van de software en van diensten steeg naar 74 miljoen dollar. Met het publiceren van de kwartaalcijfers zijn ook meer details bekend gemaakt over de eerste Android-smartphone van BlackBerry.

BlackBerry Venice

De BlackBerry Priv, zoals het toestel zal gaan heten, is al vaak opgedoken onder de naam BlackBerry Venice. ‘Priv’ is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Het moet benadrukken dat de smartphone de nadruk legt op de privacy en veiligheid. In het bericht is er nogmaals de bevestiging dat het toestel op Android zal gaan draaien, voor het geval je nog twijfelde aan de uitgelekte foto’s.

BlackBerry zal de Priv voorzien van ondersteuning voor Android for Work en het zakelijke BES12 platform. BlackBerry heeft geen datum bekend gemaakt over wanneer het toestel aangekondigd zal worden. Wel zegt de fabrikant het toestel in de komende weken meer bekend te maken en dat het nog dit jaar in ‘belangrijke markten’ verkrijgbaar moet zijn. Daarnaast zal de BlackBerry Priv online te koop zijn. Of Nederland hier ook bij zit, is nog niet bekend.

via BlackBerry

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel