De 5 meest onmisbare apps van 2014 volgens Stefan

In de laatste week van 2014 lichten de schrijvers van DroidApp vijf applicaties uit die voor hen onmisbaar waren het afgelopen jaar. Deze keer is het de beurt aan Stefan, die vijf apps moest kiezen van de 107 geïnstalleerde apps…

Op het moment van schrijven heb ik om precies te zijn (ja, echt waar) 107 applicaties op mijn telefoon staan. In dit bericht licht ik mijn vijf meest onmisbare applicaties uit van het afgelopen jaar. Het opstellen van die lijst was nog een hele klus, omdat ik veel meer onmisbare applicaties heb. Hoe dan ook, de vijf meest onmisbare voor mij zijn als volgt.

Pushbullet

pushbulletDe applicatie was al door velen eerder ontdekt, maar in de laatste maanden van 2014 ontdekte ik de applicatie Pushbullet. Pushbullet maakt het mogelijk om razendsnel bestanden, websites, notities, meldingen of links uit te wisselen tussen de computer, andere apparaten zoals de iPad of Android-tablet en de smartphone. Verder kan je ook websites volgen en meldingen ontvangen op je smartphone (en Android Wear) bij nieuwe berichten. Natuurlijk kan je hier het DroidApp Pushbullet kanaal vinden.

Pushbullet: SMS on PC and more
Pushbullet: SMS on PC and more
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Rijden de Treinen

Rijden de TreinenIk reis vrij regelmatig met het openbaar vervoer, waaronder met de trein. Met de applicatie Rijden de Treinen heb je snel inzicht in vertragingen, verstoringen en bevat de app een degelijke reisplanner. Wat ik de handigste functie aan de applicatie vind is dat je kan zien welk materieel er door de NS (en andere vervoerders wordt ingezet). Handig, zodat je precies weet waar je moet staan op het perron. Echt een aanrader! Zeker sinds de laatste update van Rijden de Treinen!

Rijden de Treinen: NS reisplanner app & ov info
Rijden de Treinen: NS reisplanner app & ov info

OVinfo

ovinfoNet als Rijden de Treinen is OVinfo een erg handige applicatie voor op de smartphone. Hoewel de applicatie ook het treinmaterieel laat zien en de vertragingen, gebruik ik hem vooral voor de bus. Je kan precies zien waar de bus op dat moment rijdt, zodat je weet of je kan lopen of moet rennen naar de  bushalte. Daarbij wordt precies aangegeven met hoeveel vertraging de bus aankomt bij de halte, of dat de bus juist te vroeg is.

OVinfo
OVinfo
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Muzei

muzeiEen standaard achtergrond op je telefoon vind ik maar niks. Zelf ben ik vaak uitgekeken op m’n foto’s en hoe vet is het dan als die wallpaper om de zoveel tijd verandert met afbeeldingen die bij je passen. Met de plugin MultiMuze voor Muzei kan je meerdere diensten selecteren om de afbeeldingen te kiezen zoals; Flickr, 500px, Dropbox, Instagram, Last.fm, Foursquare, en diverse andere diensten. Op deze manier is het altijd een verrassing welke foto je achtergrond wordt. Zie hier de eerder geschreven review van Muzei.

Muzei Live Wallpaper
Muzei Live Wallpaper
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

HERE

hereSinds Nokia de HERE-app heeft uitgebracht voor Android gebruik ik steeds minder Google Maps. Het uitstippelen van een route, het navigeren naar een bestemming… het kan allemaal gratis en offline met HERE. Met de zomervakantie naar Zweden in het vooruitzicht weet ik zeker dat ik HERE vaak en veel zal gaan gebruiken. Lees hier de eerder geschreven review van HERE.

HERE WeGo Maps & Navigation
HERE WeGo Maps & Navigation
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

En van de 102 andere apps…

Het uitkiezen van 5 applicaties, van een telefoon met 107 applicaties, is nog best lastig. Andere applicaties die ik als onmisbaar ervaar zijn; Telegram, doordat je verder kan communiceren via je computer, tablet of browser. WetterApp gebruik ik als weer-app, deze app kwam als beste uit de bus bij de grote weer-app test! DirectLease Tankservice is daarnaast een erg handige app om te kijken waar je het goedkoopst kunt tanken en Plume gebruik ik voor Twitter. En tot slot gebruik ik Money Lover om mijn financiën bij te houden.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel