De 5 meest onmisbare apps van 2015 volgens Paul

Toen ik de vraag van Stefan kreeg om mijn vijf meest onmisbare applicaties van dit jaar te beschrijven dacht ik dat dit lastig zou worden, maar nee. Sommige van deze applicaties zijn misschien voor de hand liggend, andere misschien niet. Dit zijn de vijf onmisbare Android-apps van 2015 van DroidApp-schrijver Paul.

Onmisbare Android-apps 2015

Het einde van 2015 nadert en dus is het tijd voor lijstjes. Vorig jaar schreven we al lijstjes met de onmisbare apps van 2014. Hieronder vind je de vijf onmisbare apps volgens Paul over het afgelopen jaar.

Titanium Backup

titanium backupOmdat ik nogal eens een van ROM wissel op mijn Nexus 6, is dit voor mij de nummer 1 onmisbare applicatie. Met deze applicatie kun je onder andere een backup maken van al je applicaties, inclusief data.

Titanium Backup (root needed)
Titanium Backup (root needed)
Ontwikkelaar: Titanium Track
Prijs: Gratis

Spotify

spotifyOnderweg of gewoon thuis; altijd fijn om je favoriete muziek bij de hand te hebben. Ik luister erg vaak naar muziek en het aanmaken van diverse playlists vind ik geweldig. Uiteraard kan dit ook met andere apps, maar vooralsnog geniet Spotify mijn voorkeur.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar: Spotify AB
Prijs: Gratis

WhatsApp

WhatsAppOnmisbaar om contact te houden met familie en vrienden. En natuurlijk om mijn kinderen te laten weten dat het eten klaar is. Persoonlijk gebruik ik liever Telegram, maar omdat het gros van mijn familie en vrienden WhatsApp gebruikt, staat deze in mijn top 5.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

SwiftKey

SwiftKey 6.0Ik typ zelden tekst op mijn mobiel, swype liever. Gaat toch sneller in mijn geval. SwiftKey corrigeert, vult aan en voorspelt de woorden die je typt of swypet. In het verleden was Swype mijn favoriete toetsenbord. Toen deze na een update erg traag was geworden, ben ik overgestapt op SwifKey. Het was even wennen, maar tegenwoordig mijn favoriete toetsenbord.

Microsoft SwiftKey Keyboard
Microsoft SwiftKey Keyboard
Ontwikkelaar: SwiftKey
Prijs: Gratis

Fenix for Twitter

Fenix for TwitterTwitter is voor mij een belangrijke nieuwsbron. Fenix for Twitter is een erg prettige en overzichtelijke Twitter cliënt waarbij je ontzettend veel opties hebt. De app is daarnaast ook nog eens lekker snel en overzichtelijk. Ziet er in eerste instantie misschien een beetje kaal uit, maar is bijzonder prettig in gebruik.

Fenix for Twitter
Fenix for Twitter
Ontwikkelaar: mvilla
Prijs: € 4,19

Dat waren ze, mijn 5 meest onmisbare applicaties van 2015. Eens kijken welke applicaties 2016 overleven en welke applicaties erbij komen. Ik ben benieuwd!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel