Adobe Lightroom 1.4 voor Android: voortaan volledig gratis

Adobe is voor de Android-app van Lightroom afgestapt van de verplichting om een betaald abonnement te hebben om de app te gebruiken. Lightroom 1.4 voor Android is vanaf nu voor iedereen gratis te gebruiken. Met fotobewerker Adobe Lightroom kan je nog meer uit je foto’s halen en onder andere RAW-bestanden optimaliseren en bewerken.

Adobe Lightroom 1.4

In de Google Play Store heeft Adobe een update uitgebracht voor Adobe Photoshop Lightroom voor Android. Het gaat om de update naar versie 1.4 die vanaf nu gratis is te gebruiken voor iedereen. Lightroom is vooral erg enthousiast als je met je smartphone foto’s in RAW kunt schieten zoals de LG G4. Met de applicatie krijg je uitgebreide mogelijkheden om de foto’s met het .DNG formaat te bewerken.

Voorheen was er een betaald abonnement nodig om Lightroom te gebruiken. Door de update naar versie 1.4 is dat niet langer meer nodig. Wel kan je je Adobe Creative Cloud-account koppelen om zo bijvoorbeeld bestanden te synchroniseren. Naast het bewerken en optimaliseren van je foto’s kan je ook foto’s ordenen die je hebt gemaakt in mappen.

Eerder kwam fotobewerker Snapseed al met een update waarmee RAW-bestanden bewerkt konden worden. In oktober kreeg de iOS-versie van Adobe Lightroom al de update waarmee geen betaald abonnement meer nodig was.

Adobe Lightroom: Foto-editor
Adobe Lightroom: Foto-editor
Ontwikkelaar: Adobe
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel