Snapseed 2.1 voegt RAW fotobewerking toe voor Android

Snapseed, de fotobewerker die sinds enige tijd onderdeel is van Google, is geüpdatet. In Snapseed 2.1 kunnen gebruikers nu voortaan ook de RAW-bestanden bewerken. RAW is een bestandsformaat van foto’s waarbij alle gegevens zonder compressie opgeslagen worden. Hierdoor heb je veel meer mogelijkheden bij het (na-)bewerken van je foto’s.

Snapseed 2.1

Snapseed is voorzien van een update naar versie 2.1. In de nieuwste versie van de fotobewerker is het mogelijk om RAW-bestanden te bewerken. Diverse smartphones, waaronder de nieuwe Nexus-smartphones en de LG G4, geven je de mogelijkheid om foto’s te schieten in RAW. Hierdoor gaan er bij het opslaan geen gegevens verloren, iets wat wel het geval is bij het schieten in JPEG-formaat.

RAW bewerken op Android

Door de toevoeging van RAW fotobewerking op Android is Snapseed de eerste gratis app die dit mogelijk maakt. Er waren slechts een aantal applicaties die het mogelijk maakte om RAW te bewerken. De meest bekende is Adobe Lightroom, maar deze werden niet door iedereen als handig ervaren en was niet gratis beschikbaar. Met Snapseed 2.1 kan je voortaan je RAW-bestanden bewerken, waarbij je verschillende onderdelen van je foto kunt aanpassen.

Door vanuit de galerij een RAW-bestand (met het formaat .DNG) te openen met Snapseed wordt automatisch de functie ‘ontwikkelen’ zichtbaar. Hiermee kan je de RAW-afbeelding aanpassen naar eigen wens. Je kunt onder andere de belichting, de highlights, de schaduw en het contrast aanpassen. Degenen die bekend zijn met Photoshop op de pc, missen natuurlijk een aantal opties maar de mogelijkheden in een gratis app voldoen zeker. Wanneer je klaar bent met bewerken kan de foto opgeslagen worden als JPEG-bestand zodat je die kunt delen met de rest van de wereld.

Downloaden

De update voor Snapseed wordt vanaf nu uitgerold in de Google Play Store. Mocht je niet zolang willen wachten, download dan hier de Snapseed 2.1 APK. Het downloaden en installeren van het APK-bestand is op eigen risico en kan per toestel verschillen.

Snapseed
Snapseed
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel