Nexus 6P en Nexus 5X officieel: alle informatie samengevat

Google heeft de langverwachte nieuwe Nexus-lijn bekend gemaakt. Zoals verwacht is het aantal smartphones in de Nexus-serie met twee stuks uitgebreid. Het gaat om de Nexus 6P van Huawei en de Nexus 5X van LG. We zetten alle details van de toestellen voor je op een rij.

Nieuwe Nexus-smartphones

Het was eigenlijk geen verrassing meer dat vandaag de Huawei Nexus 6P en de LG Nexus 5X zouden worden aangekondigd. Dit is ook precies wat er is gebeurd vanavond. Zojuist zijn de twee toestellen door Google officieel gepresenteerd. De afgelopen tijd, en vooral de laatste week doken steeds meer details op over de toestellen, waaronder het verkooppakket en natuurlijk de persfoto’s. Van beide toestellen zetten we de specificaties voor je op een rij.

Huawei Nexus 6P

Huawei Nexus 6P

We beginnen met de Huawei Nexus 6P. Het is de eerste keer dat Huawei een Nexus-smartphone mag ontwikkelen. Vooral de Nexus 6P dook de afgelopen tijd vele keren op. De Huawei Nexus 6P is vervaardigd uit een volledig metalen behuizing; iets wat nog niet eerder werd toegepast bij een smartphone uit de Nexus-lijn. Door een slimme manier van produceren is het toestel licht van gewicht en voelt het toestel compact aan. Het toestel is 7,3 millimeter dik en komt in het wit, aluminum en in grafiet beschikbaar.

Huawei Nexus 6P

Huawei voorziet de Nexus 6P van een 5,7-inch beeldscherm. Er wordt gebruik gemaakt van Gorilla Glass 4, waardoor het beter bestand moet zijn tegen krassen en dergelijke. Met het WQHD AMOLED display weet het beeldscherm een resolutie te behalen van 2560 x 1440 pixels en een pixeldichtheid van 518ppi. Aan de voorzijde bevinden zich ook de stereo speakers. Aan de achterkant van het toestel bevindt zich de vingerafdruksensor. Op deze manier moet het ontgrendelen van je telefoon nog sneller verlopen.

Huawei Nexus 6P

De Nexus 6P zal voorzien zijn van een Qualcomm Snapdragon 810 processor. Dit betreft een nieuwe variant van de processor. Daarnaast is er 3GB aan werkgeheugen beschikbaar en krijg je de keuze uit 32GB, 64GB of 128GB aan intern geheugen. Het interne geheugen kan niet uitgebreid worden met een geheugenkaart. De simkaart die je voor het toestel nodig hebt is een nano-simkaart.

Huawei Nexus 6P

De camera is belangrijk bij de Nexus. Voor het fotograferen in omgevingen met minder licht moet de camera nu nog betere foto’s maken, dankzij de verbeterde technieken aan de camera. Met de vernieuwde Google Camera-app wordt het daarnaast ook mogelijk gemaakt om nog meer uit je foto’s te halen. Aan de achterzijde is er een 12,3 megapixel camera geplaatst met 1.55µm pixels, de sensor is ontwikkeld door Sony. Tevens kan je gebruik maken van de dubbele LED-flitser en de 8 megapixel front-camera aan de voorzijde van het toestel. Deze heeft ondersteuning voor HDR.

Huawei Nexus 6P

Aan de onderzijde van de Huawei Nexus 6P bevindt zich een USB type-C poort waarmee het toestel opgeladen kan worden en natuurlijk data overgezet kan worden. De accucapaciteit van de Nexus 6P betreft 3450 mAh. Natuurlijk draait het toestel op Android 6.0 Marshmallow.

LG Nexus 5X

LG is bekend met het maken van Nexus-toestellen. Het bedrijf nam eerder de productie van de Nexus 4 op zich. Google was duidelijk tevreden want ook de opvolger, de Nexus 5, mocht door LG worden geproduceerd. Nu is het moment aangebroken dat LG de LG Nexus 5X mag realiseren en dat heeft het bedrijf ook gedaan. Ook dit toestel is meerdere keren opgedoken de afgelopen tijd. Gisteren verscheen zelf de volledige lijst met specificaties.

LG Nexus 5X

Met de LG Nexus 5X heeft Google een compacter toestel uitgebracht in de Nexus-lijn. Dit toestel heeft een 5,2 inch beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Daarbij is ook de Nexus 5X aan de achterzijde voorzien van een vingerafdruksensor. Hierdoor kan je het toestel snel ontgrendelen, zonder eerst een patroon of pincode in te hoeven voeren of met je vinger over het scherm te vegen. De camera op de LG Nexus 5X telt eveneens 12,3 megapixels met LED-flitser en aan de voorkant heeft het een 5 megapixel camera.

LG Nexus 5X

Het toestel toont aardig wat overeenkomsten met de LG G4, het vlaggenschip van LG momenteel. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 808 hexa-core processor met een rekenkracht van 2.0 GHz. Daarnaast is er 2GB aan RAM-geheugen beschikbaar en voor het interne geheugen is er keuze uit 16 en 32GB. Dit geheugen is in tegenstelling tot de LG G4 niet uitbreidbaar. Ook de Nexus 5X zal op Android 6.0 Marshmallow gaan draaien. De accu van het toestel heeft een capaciteit van 2700 mAh.

LG Nexus 5X header

Camera-functies

Beide toestellen ondersteunen 4K-filmen en daarbij ook het filmen in slow-motion. Met Smart Burst kan je de sluitertoets ingedrukt houden waarna de beste foto uitgekozen kan worden. Daarnaast kan er ook een GIF-je van gemaakt worden. Door dubbel te drukken op de power-button kan de camera direct gestart worden.

Sensor Hub

Dankzij de nieuwe Sensor Hub zal de accu langer meegaan doordat er slimmer met processen wordt omgegaan. Tevens is het mogelijk om het scherm in te schakelen als het toestel wordt opgepakt, je krijgt dan de tijd te zien en eventuele meldingen. Dit zagen we eerder al bij de Motorola Moto X Play.

Vingerafdrukscanner

Met de vingerafdrukscanner op de beide Nexus-smartphones moet het ontgrendelen met je vingerafdruk nog nauwkeuriger, correcter en veiliger zijn dan ooit tevoren. Daarnaast kan het toestel ook ontgrendeld worden met de vingerafdrukscanner. Iets wat we bijvoorbeeld ook kennen uit de Honor 7 en diverse andere toestellen.

Android 6.0 Marshmallow

Zowel de Nexus 5X als de Nexus 6P draait op Android 6.0 Marshmallow. We zien daarbij de vernieuwde Google Now Launcher, verbeterde permissies en nieuwe, strakke animaties. Uiteraard zal Google hier later nog uitgebreid op terug komen.

Verkrijgbaarheid

De Huawei Nexus 6P zal de duurste zijn van de twee. Voor de 32GB van de Nexus 6P zal een bedrag van 499 dollar afgetikt moeten worden. De 64GB Nexus 6P gaat 549 dollar kosten en de 128GB gaat 649 dollar kosten. Voor de LG Nexus 5X betaal je iets minder. De LG Nexus 5X 16GB gaat je 379 dollar kosten en de 32GB van de Nexus 5X heeft een prijskaartje gekregen van 429 dollar.

Nederlandse prijzen

De Nederlandse prijzen zijn inmiddels ook bekend. De LG Nexus 5X gaat voor 16GB 479 euro kosten. De 32GB gaat 529 euro kosten. De Huawei Nexus 6P 32GB gaat 649 euro kosten, maar een prijs van de andere varianten is nog niet bekend. De prijzen in België zullen overeenkomen met die van Nederland. LG meldt dat vanaf 2 november de pre-order voor de Nexus 5X gestart zal worden. Vanaf 9 november ligt het toestel in de winkel. Voor Huawei moeten we nog even wachten op de definitieve datum, maar deze zal naar verwachting ook op 9 november liggen.

Bij aanschaf krijg je 90 dagen gratis toegang tot Google Play Music. Het apparaat zal in Europa zowel via Google Store als bij retailers en providers verkocht gaan worden.

De Nexus 6P kan al gepre-orderd worden, net als de Nexus 5X. De leverdatum wordt nog niet vermeld, maar deze zal op 9 november liggen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 272,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel