Huawei Nexus 6P te zien in volle glorie

De Huawei Nexus 6P is vannacht definitief uitgelekt. De eerder uitgelekte beelden gaven al een goed beeld van de Nexus-smartphone van Huawei, en nu is de officiële persrender uitgelekt. De eerder opgedoken berichten lijken daarmee te kloppen.

Huawei Nexus 6P

Huawei en LG zullen samen verantwoordelijk zijn dit jaar voor de nieuwe Nexus-smartphones. Beide toestellen zullen 29 september aangekondigd gaan worden op een Google-evenement, waar we wellicht ook de tweede generatie Chromecast zullen gaan zien. Het is geen geheim meer dat Google met twee fabrikanten werkt aan twee Nexus-smartphones. De nieuwe Nexus smartphones zijn al vaak opgedoken. Vandaag heeft Androidpolice de hand weten te leggen op de Huawei Nexus 6P, want zo zal het toestel naar verwachting gaan heten.

Huawei Nexus 6P

De Huawei Nexus 6P zal voorzien zijn van een 5,7-inch 1440p display. Aan de voorzijde van de smartphone zijn ook de front-facing speakers te vinden, zodat het geluid niet gedempt wordt als het toestel bijvoorbeeld op tafel ligt. De achterzijde van de Huawei Nexus 6P valt meer op. Deze heeft een bult met een zwarte balk. Hierin bevinden zich de camera en de flitser. Volgens de bron is het doel van de zwarte balk nog niet helemaal duidelijk, maar dit kan ook -slechte- decoratie zijn. Ook aan de achterkant is de vingerafdrukscanner te vinden.

Precieze specificaties zijn nog niet bekend. Naar verwachting zal het toestel voorzien worden van een Snapdragon 810 processor en komt het toestel er met 32, 64 en 128GB intern geheugen. Als de geruchten kloppen is het toestel voorzien van een USB-C poort. We zullen moeten wachten op de aankondiging, volgende week dinsdag. Wat denk jij van de Nexus 6P?

via Androidpolice

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel