De 7 beste apps van juli 2015

Zoals elke maand zetten we de beste Android-apps van de afgelopen maand weer op een rij. In het overzicht lichten we de apps en games uit die je zeker op je smartphone moet hebben staan. Nu zijn we aangekomen bij het overzicht met de 7 beste Android-applicaties van juli 2015.

Beste Android-apps van juli

De afgelopen maand hebben we op DroidApp weer veel applicaties behandeld. Van weer-apps tot handige tools en van games tot aan wekkers. In het overzicht met de beste applicaties van juli 2015 hebben we zeven apps verzameld die nieuw zijn verschenen, een update hebben gekregen of waarover we in juli geschreven hebben. Hieronder vind je de applicaties in willekeurige volgorde.

Solid Explorer 2.0

Solid Explorer 2.0

De bestandsbeheerder Solid Explorer is in juli in een compleet nieuw jasje gestoken. Op de redactie zijn we erg enthousiast over Solid Explorer 2.0 met haar strakke Material Design. Om te kijken of de app echt iets voor je is, kan je hem twee weken lang kosteloos uitproberen. Daarna kan je er zelf voor kiezen of je de app zelf ook wil hebben.

Solid Explorer File Manager
Solid Explorer File Manager
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Opera Max

opera-max-1

Opera Max is een onwijs handige applicatie. In onze uitgebreide Opera Max review kon je al lezen waarom de applicatie erg praktisch is. In het buitenland met een gelimiteerde databundel of gewoon in Nederland met een maximum aantal MB’s dat je kunt gebruiken, het zijn enkele voorbeelden waarbij Opera Max geweldig van pas komt. Door afbeeldingen te comprimeren en content op een andere manier in te laden hebben wij de afgelopen twee weken op vakantie al zeker honderden MB’s bespaard, zonder dat je dit merkt!

OpenSignal WifiMapper

OpenSignal WifiMapper

Met de app WifiMapper van OpenSignal heb je de open, gratis WiFi-netwerken binnen handbereik. In de applicatie vind je de gratis draadloze netwerken in binnen- en buitenland terug in een kaart of lijstweergave. Handig als je niet je mobiele databundel in het buitenland wil gebruiken om die foto op Instagram te plaatsen bijvoorbeeld.

WifiMapper - Wi-Fi map
WifiMapper - Wi-Fi map
Ontwikkelaar: OpenSignal.com
Prijs: Gratis

AroundMe

AroundMe

Onlangs schreven we ook over de app AroundMe. Met AroundMe heb je een praktische app in handen die je vertelt waar je bepaalde voorzieningen kan vinden in je omgeving. De supermarkt, het geldautomaat of een restaurant vinden gaat voortaan nog sneller met AroundMe.

AroundMe
AroundMe
Ontwikkelaar: Flying Code
Prijs: Gratis+

TheoTown

theotown

Altijd al liefhebber geweest van het spel SimCity? Dan is de game TheoTown een game die je moet hebben. Richt een stad op in 2D en bouw deze steeds verder uit met diverse voorzieningen, wijken en gebieden. De game bevindt zich momenteel nog in beta-fase maar is zeker het installeren en spelen waard. Lees hier alles over TheoTown voor Android.

TheoTown - Stad Simulator
TheoTown - Stad Simulator
Ontwikkelaar: blueflower
Prijs: Gratis+

TapDeck

TapDeck

Ben je die standaard wallpaper op je smartphone eigenlijk wel een beetje zat? Met TapDeck kan je snel wisselen van achtergrond waarbij de app rekening houdt met je wensen en interesses. Onlangs bracht TapDeck een handige update uit waarmee ook sociale functies werden toegevoegd. Vrienden kunnen bijvoorbeeld hun favoriete wallpaper direct bij jou instellen als achtergrond. Ook krijg je nuttige en interessante achtergrond-informatie over een foto.

Newday Alarm Clock

Newday

Met de wekker-app Newday Alarm Clock word je voortaan nog lekkerder wakker. Deze alarm-app maakt gebruik van foto’s die op Instagram staan, waardoor je bij het opstaan direct een mooie natuurfoto of een foto van architectuur te zien krijgt. Natuurlijk kan de app nog veel meer dan dat, en dat kan je allemaal lezen in het artikel over Newday Alarm Clock.

Newday Photo Alarm Clock
Newday Photo Alarm Clock

weer app test header

Ook in juli

In juli heeft DroidApp niet stilgezeten. We hebben in deze maand de tweede editie van de DroidApp Weer-app test gepubliceerd. Hierin hebben we een aantal weken lang op verschillende momenten een groot aantal weer-apps nauwkeurig met elkaar vergeleken. De opvallende uitslag van de meest betrouwbare weer-app vind je in de weer-app test 2015.

Verder hebben we diverse vakantietips online gezet, de tien beste gadgets voor je smartphone op een rij gezet en de beste vakantie-apps voor naar Zweden voor je uitgezocht. Natuurlijk hebben we ook de beste vakantie-apps van 2015 gebundeld in een mooi overzicht. Waar je ook bent op de hoogte blijven van het laatste Android-nieuws en de beste apps? Download dan ook zeker de DroidApp App via onderstaande button uit de Play Store.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Bekijk ook: De 6 beste apps van juni 2015

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel