De 8 beste dual-sim smartphones van de zomer 2015

Dual-sim telefoons zijn erg handig. Je kan op je vakantieadres een lokale prepaid-simkaart aanschaffen en tegelijk ook je eigen abonnement of prepaid-aansluiting gebruiken. Daarnaast kan je ook nog een dual-sim smartphone gebruiken om privé en zakelijk gescheiden te houden. Wij hebben de acht beste dual-sim smartphones van dit moment op een rij gezet.

Dual-sim smartphones met Android

Mocht je op zoek zijn naar een degelijke dual-sim smartphone dan is er steeds meer keus. Er is zoveel keuze in dit soort toestellen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zetten acht dual-sim smartphones met Android op een rij, zodat je hopelijk nog beter je keuze kunt maken.

Huawei P8 Lite Dual-Sim

Huawei P8 Lite

Huawei timmert flink aan de weg. We waren al te spreken over de Huawei Ascend P7, Ascend G7 en onlangs ook de Huawei P8. Voor degenen die een dual-sim smartphone zoeken met Android, maar niet willen inleveren op specificaties, kunnen terecht bij de Huawei P8 Lite Dual-Sim. Dit toestel is voorzien van een 5.0-inch beeldscherm en een snelle 1,2GHz octa-core processor. Met de 13 megapixel camera schiet je de mooiste foto’s en met de 5.0 megapixel front-camera schiet je de mooiste selfies. Mooi meegenomen is dat het toestel draait op de nieuwste versie van Android; Android 5.0 Lollipop.

De Huawei P8 Lite Dual Sim is voor 188 euro verkrijgbaar bij Belsimpel in het wit en zwart.

Honor 4X

Honor 4X

Het dochtermerk van Huawei, Honor, heeft een aantal toestellen die interessant zijn als je op zoek bent naar een dual-sim smartphone. De Honor 4X is voorzien van Android 4.4 KitKat en heeft alles aan boord wat je op een smartphone nodig hebt. Een 5,5-inch beeldscherm, een 13 megapixel camera en een 5 megapixel front-camera. Geen zorgen dat je met een lege accu komt te zitten dankzij de 3000mAh batterij.

De Honor 4X is voor 199 euro te koop.

Wiko Ridge 4G

wiko-ridge-4g-video

We hebben al eerder een uitgebreide Wiko Ridge 4G review geschreven en ook dit toestel is een dual-sim toestel. De Wiko Ridge 4G heeft een 13 megapixel camera en heeft maar liefst 2GB aan werkgeheugen, hierdoor blijft het toestel lekker snel als je wat meerdere dingen tegelijk doet. Wiko heeft de Ridge 4G voorzien van een 1.2GHz quad-core processor en 16GB geheugen. Mocht je geen gebruik willen maken van de tweede simkaart, dan kan dit slot dienen als geheugenkaart.

De Wiko Ridge 4G is voor 230 euro in het wit en zwart verkrijgbaar.

Motorola Moto G (2014)

Motorola Moto G (2014) dual-sim

We hebben onlangs de Moto G (2015) review online gezet. Motorola heeft ook een andere variant uitgebracht van de Moto G (2014), als dual-sim. De Moto G dual-sim zal een update krijgen naar de nieuwere Android-versie Lollipop en maakt gebruik van stock-Android waardoor er geen overbodige poespas op de telefoon geïnstalleerd staat. Onder de motorkap van het toestel bevindt zich een quad-core processor met een rekenkracht van 1.2GHz. Verder vinden we een 5.0-inch beeldscherm en een 8 megapixel camera.

De Motorola Moto G (2014) dual-sim is voor 209 euro beschikbaar.

Acer Liquid Jade S Dual-Sim

Acer Liquid Jade S

De Acer Liquid Jade S Dual-Sim is een hele mond vol, het is dan ook een uitgebreide smartphone. De Liquid Jade S is voorzien van een snelle 1.5GHz octa-core processor, 2GB werkgeheugen en Android 4.4 KitKat. Daarbij kan je de mooiste foto’s schieten met de 13 megapixel camera terwijl je die kan terugkijken op het 5.0-inch beeldscherm. Opvallend aan de Acer Liquid Jade S Dual-Sim is dat er navigatiesoftware van TomTom wordt meegeleverd zodat je nooit meer hoeft te verdwalen.

De Acer Liquid Jade S Dual-Sim is er in het zwart voor 274 euro.

Alcatel One Touch Pop C7

Alcatel One Touch Pop C7

Alcatel One Touch zet met de Pop C7 een scherp geprijsde dual-sim smartphone op de markt. Voor nog geen 100 euro heb je een uitgebreide smartphone met een 5.0-inch beeldscherm, een 1.3GHz quad-core processor en 4GB intern geheugen wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart. Wel is het goed om te weten dat de beeldschermresolutie vrij laag ligt (854 x 480 pixels) en het werkgeheugen ‘slechts’ 512MB bedraagt.

De Alcatel One Touch Pop C7 is voor 99 euro te koop.

Kazam Trooper 451

Kazam-Trooper-451

Kazam is een nieuw merk in de smartphone-wereld en onderscheidt zich op een speciale manier. Je krijgt niet 2, maar 3 jaar garantie op je smartphone. Mocht je in het eerste jaar je smartphone laten vallen en is je scherm kapot? Dat wordt dan gratis vervangen door Kazam. De Kazam Trooper 451 is voorzien van een 1.2GHz quad-core processor, Android 4.4 KitKat en een 5.0-inch beeldscherm. De resolutie van het display ligt net als bij de Pop C7 van Alcatel One Touch laag en ook het werkgeheugen is wat aan de lage kant. Wel is de Kazam Trooper 451 een stijlvol vormgegeven smartphone.

De Kazam Trooper 451 is verkrijgbaar voor 119 euro.

Acer Liquid Z520 Duo

acer-liquid-z520-1

De Acer Liquid Z520 Duo draait op het recent uitgebrachte Android 5.0 Lollipop. Het toestel werd aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De Acer Liquid Z520 Duo heeft een 5.0-inch display, een snelle 1.3GHz quad-core processor, 8GB intern geheugen en 1GB werkgeheugen. Acer heeft de Liquid Z520 Duo heeft verder een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en wordt geleverd met navigatiesoftware van TomTom.

Je kan de Acer Liquid Z520 Duo aanschaffen voor 129 euro.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel