Google Street View: toekomstige nieuwe app-functies en 360-graden camera in bruikleen

Google heeft verschillende vernieuwingen en verbeteringen aangekondigd voor Street View. Om nog meer locaties in beeld te krijgen kan er een 360-graden camera geleend worden. Daarnaast komen er verschillende interessante functies naar de app van Google Street View.

Google Street View

Google heeft vandaag bekend gemaakt dat Nederlandse gebruikers gebruik kunnen maken van het Google Street View Camera Loan-programma. Hierbij is het mogelijk om een 360-graden camera van Ricoh of Samsung in bruikleen te ontvangen en vervolgens je locatie (zoals je bedrijf) op beeld vast te leggen. De foto’s die je schiet kunnen vervolgens direct via de Street View-app op Google Maps gepubliceerd worden. Wel heeft Google hier een aantal regels aan verbonden uiteraard.

App

De applicatie van Google Street View kreeg in februari de laatste grote update met meer Material Design. In juni zal er nog een grote update uitgebracht worden, zo laat Google weten. Via de applicatie kunnen binnenkort onderdelen van je 360-graden foto vervaagd worden. Denk hierbij aan kentekens, gezichten en andere dingen die je niet voor iedereen zichtbaar wilt hebben.

Tevens komt er een functie waarmee de beeldrechten tussen fotografen en bedrijven overgedragen kunnen worden. Via Google Maps wordt het mogelijk om foto’s aan te leveren op basis van coördinaten.

De update voor de Google Street View app zal in juni uitgebracht worden.

Google Street View
Google Street View
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel