Google Street View app krijgt strakkere vormgeving met meer Material Design

Google bracht van de zomer vorig jaar de Street View applicatie uit. Nu iets meer dan een half jaar later is de eerste grote update uitgebracht voor de Android-app. De vormgeving van de applicatie is verder verbeterd en voorzien van meer Material Design.

Street View app

De Google Street View applicatie is een ideale toepassing voor het bekijken van de mooiste plekjes op de wereld. De hele wereld ligt letterlijk en figuurlijk in je hand met de Street View app, die sinds afgelopen zomer te vinden is in de Play Store. De nieuwe update die nu is verschenen brengt een gewijzigde interface naar de applicatie met meer Material Design.

De kaarten onderin beeld zijn gebleven. Hoewel de wit gekleurde tabbladen onderin beeld zijn verplaatst naar bovenin het scherm. Daar zijn nog meer visuele wijzigingen doorgevoerd. Zo is de zoekbalk direct te gebruiken en vind je daar ook het uitschuifbare menu en de tabbladen.

Vanaf nu kan je ook instellen dat je meldingen wilt ontvangen wanneer een collectie wordt bijgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan de collectie van Miniatur Wunderland (aanrader), de Mont Blanc of de vele andere gebieden in de wereld. Ben je in het bezit van een bolvormige 360-camera voor het maken van Photo Spheres dan zijn daar ook verbeteringen doorgevoerd. Zo is er nu ondersteuning voor het beginnen met vastleggen middels de fysieke knop en is de GPS verbeterd.

De update voor de Google Street View app kan gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

Google Street View
Google Street View
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel