Google Maps gaat reclame vertonen in app

De kaarten-app Google Maps is een erg populaire dienst. Dagelijks bezoeken miljoenen mensen van over de hele wereld naar een plaats of bedrijf. Google heeft nu bekend gemaakt te willen experimenteren met het vertonen van reclame in Google Maps; een stap die er best lang aan zat te komen, komt er nu echt.

Reclame in Google Maps

Google is voor het grootste deel van haar omzet afhankelijk van reclame-inkomsten. Nu wil het bedrijf ook advertenties gaan tonen in Google Maps, de populaire kaartendienst van Google. Zo wil het bedrijven de mogelijkheid geven om bijvoorbeeld het logo van een bedrijf op de kaart te tonen.

Google Maps advertentie

Bij het aantikken van het desbetreffende bedrijf kan er daarnaast bijvoorbeeld een aanbieding getoond worden, die ook nog eens gepersonaliseerd zou kunnen worden. Zo kan het zijn dat wanneer je zoekt naar een bloemenwinkel of supermarkt, je eerst een gepromoot resultaat te zien krijgt, en dan de rest van de resultaten. Dat het gaat om een advertentie is te zien aan het paarse ‘Ad’ icoontje.

Google Maps reclame

Ook naar Nederland?

Voor de Verenigde Staten is de komst van advertenties in Google Maps zeker. Of we op (korte) termijn in Nederland en België ook reclames gaan zien zoals van de Albert Heijn of Quick, dat is niet bekend.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel