‘Uw batterij is beschadigd’: nieuwe malware opgedoken in browser

Na de “WhatsApp verloopt” malware die je met regelmaat te zien kreeg tijdens het internetten, is er nu een andere malware-advertentie actief op het internet. De nieuwe malware zou de melding geven dat de batterij is beschadigd door virussen. Verschillende gebruikers laten aan DroidApp weten dat de reclame bij verschillende websites opduikt.

“Uw batterij is beschadigd”

Een agressieve vorm van malware laat inmiddels een spoor achter op het internet. Verschillende Android-gebruikers laten aan DroidApp weten dat het er bij het bezoeken van een willekeurige website een melding opduikt met de tekst “Uw batterij is beschadigd door (4) virussen!”. Zo kreeg Rickey deze melding na een bezoek aan een weer-site. Vervolgens wordt er aangegeven dat er is ontdekt dat het desbetreffende toestel, met een percentage, is beschadigd als gevolg van kwaadaardige virussen. De virussen zou je hebben gekregen na het bezoeken van erotische websites. Volgens de melding zou het virus de simkaart beschadigen, net als je contacten, foto’s en toepassingen.

malware batterij beschadigd

Malware

Onder de in rood gekleurde tekst staat een timer die aftelt naar 0. Als je voor die tijd niets zou doen, zou het apparaat automatisch de batterij vergrendelen en de telefoon permanent uitschakelen. Om het virus te verwijderen en verdere schade te voorkomen zou je via de knop ‘nu gratis repareren’ je telefoonnummer door kunnen geven. Daarna ontvang je een sms om een zogenaamde gratis antivirus-app te downloaden. Met de applicatie zou je alle virussen van je smartphone verwijderen en vervolgens ook direct je batterij 100% te repareren. De malware is afkomstig van een website die zich importantnotice noemt en laat ook het Google logo zien.

malware batterij beschadigd

Waarschuwing

Een andere melding die opduikt is dat je een pop-up venster krijgt te zien met in hoofdletters “Waarschuwing!”. Daarop is te zien dat het toestel is geïnfecteerd door virussen. Daarbij staat er de tekst ‘Sluiten op eigen risico’. Bij allebei de meldingen gaat het om malware. We willen met klem benadrukken dat het hier om een valse melding gaat. Wanneer je je gegevens achterlaat zal je vastzitten aan een dure abonnementsdienst waar je moeilijk van af komt.

Eerder gingen er ook al verschillende berichten rond als malware die waarschuwingen gaven als “WhatsApp is verlopen” en dergelijke.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel