Google Maps 9.31 beta: tijdlijn-functie make-over en offline opslaan SD-kaart

De tijdlijn-functie in Google Maps is een erg nuttige toevoeging op de kaarten-app. Je kunt precies zien waar je bent geweest en hoeveel tijd je daar hebt doorgebracht. Vorig jaar zomer werd de functie geïntroduceerd en in Google Maps 9.31 beta heeft de timeline een frisse, nieuwe uitstraling meegekregen.

Google Maps 9.31 beta

In de Android-app van Google Maps zijn diverse handige functies te vinden. Eén van deze handige functies is de tijdlijn-functie. Met de timeline in Google Maps wordt precies bijgehouden waar je op welk tijdstip bent geweest. Van hoe laat tot hoe laat was je bij het restaurant, en vertrok je om 17:00 uur bij je werk, of had je er een paar minuten afgesnoept? Al deze informatie kom je tegen in het menu onder de naam ‘Mijn Tijdlijn’.

Vorig jaar zomer werd de tijdlijn-functie toegevoegd aan de kaartendienst. In de nieuwe versie van Google Maps, versie 9.31 beta, wordt de vormgeving van de tijdlijn voorzien van een likje verf met enkele aanpassingen. De grote blauwe balk is verdwenen en maakt plaats voor een groot vlak waarbij het nu mogelijk is om opmerkingen toe te voegen. Een dag kan je ook een ’titel’ meegeven.

In Google Maps 9.31 beta zal verder de mogelijkheid toegevoegd zijn om offline gebieden te downloaden naar de geheugenkaart. Tot op heden was het enkel mogelijk om kaarten op te slaan op het interne geheugen van de telefoon. Bij de instellingen kan je nu kiezen uit opslag op SD-kaart.

Google Maps 9.31 SD-kaart

Google Maps 9.31 zal vanaf nu gefaseerd uitgerold worden via de Google Play Store voor beta-gebruikers. Mocht je niet zolang willen wachten, download dan hier de APK. Houd er rekening mee dat de versie per toestel kan verschillen.

Mocht je geen gebruik willen maken van de tijdlijn in Google Maps, lees dan hier hoe je tijdlijn kunt uitschakelen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel