Google Maps krijgt WiFi-modus en nieuwe functies Lokale Gidsen

Verschillende navigatie-apps zoals HERE zijn volledig offline te gebruiken. Google Maps is langzaamaan ook bezig om de app steeds beter ook offline te laten werken. Middels een nieuwe functie wordt het mogelijk om in de WiFi-modus data te besparen binnen Google Maps. Maar er zijn meer aanwijzingen gevonden in de nieuwste beta-versie van Google Maps, versie 9.32.

Google Maps

Google Maps is een erg fijne app voor het plannen van je route en het vinden van plaatsen en bezienswaardigheden. Een nieuwe update voor de beta-versie (versie 9.32) geeft aanwijzingen om de WiFi-modus in te schakelen. Met deze modus moet de mobiele internetverbinding nauwelijks meer aangeroepen worden.

WiFi-modus

Offline kaarten zullen dan alleen via WiFi gedownload worden. Ook alleen via WiFi worden kaarten dan ook geactualiseerd. Tijdens het navigeren zal ook dan niet meer de mobiele internetverbinding gebruikt worden. Tevens wordt hiermee de levensduur van de accu verlengd omdat er geen dataverbinding wordt opgezet. Echter is er wel een keerzijde. Google Maps werkt niet volledig offline. Na dertig dagen worden opgeslagen kaarten gewist. Je dient deze dan weer opnieuw te downloaden.

Google Maps 9.17

Lokale Gidsen

Lokale Gidsen, ofwel Local Guides, hebben in Google Maps de mogelijkheid om bijvoorbeeld plaatsen te beoordelen. Wanneer Google denkt dat je op een bepaalde plaats bent geweest, krijg je deze te zien in het startscherm van lokale gidsen. Je kon een kaart wel sluiten, maar nu komt er ook een functie beschikbaar om aan te geven dat je daar niet bent geweest.

Daarnaast is er een mogelijkheid te verwachten om te zien waar lokale gidsen punten kunnen scoren door het plaatsen van foto’s. Ook zullen we binnenkort nieuwe icoontjes gaan zien voor het labelen van plaatsen. Eerder lanceerde Google Maps ook al de mogelijkheid om (eindelijk) offline kaarten op te slaan op de geheugenkaart.

Lees ook ons artikel over de offline functie in Google Maps; “Hoe download je kaarten met Google Maps?

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel