Google Earth en Maps krijgen nieuwe satellietfoto’s met meer details

Google heeft de kaarten-diensten Maps en Earth voorzien van nieuwe satellietbeelden. Deze satellietfoto’s bevatten meer details en zijn natuurlijk ook actueler. Google Earth en Google Maps zorgen er nu voor dat je dankzij de nieuwe satellietbeelden de wereld in hogere resolutie kunt bekijken.

Google satellietfoto’s

De satellietfoto’s in Google Earth en Google Maps zijn flink verbeterd. Google heeft de kwaliteit dankzij satelliet Landsat 8 flink weten te verbeteren. De beelden zijn nu vastgelegd met meer details, meer kleur en een hogere frequentie. Door de verbeterde scherpte en nieuwe technieken moeten gebruikers de beste kwaliteit voorgeschoteld krijgen. Hieronder zie je een verschil tussen de oude en nieuwe satellietbeelden.

Google satellietfoto

Volgens Google zijn satellietbeelden vaak bewolkt, maar door miljoenen foto’s te bekijken die vanuit de ruimte zijn geschoten, zijn de helderste foto’s gepakt. Hierdoor is de kans op een onduidelijke foto, met bijvoorbeeld de bewolking, tot een minimum gereduceerd. Ook moeten door een verbeterde overvloeiing de naden minder duidelijk aanwezig zijn.

De nieuwe satellietbeelden zullen vanaf nu uitgerold worden naar de diensten van Google.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel