Google Maps: verbeterde kaarten, WiFi-modus, vertragingen OV en meer

Google is begonnen met de uitrol van een nieuwe functie in de Android-app van Google Maps. Het gaat om de WiFi-modus. Deze handige nieuwe functie voorkomt dat je mobiele databundel gebruikt wordt voor bijvoorbeeld het downloaden van kaarten. Ook brengt de update een overzicht met vertragingen in het openbaar vervoer en verbeterde kaarten.

Google Maps

Een nieuwe server-side update voor Google Maps wordt uitgerold voor Android. Google heeft Maps voorzien van verbeterde, vernieuwde kaarten. Hierin worden zones met veel gelegenheden en voorzieningen aangeduid met een oranje kleur. Op deze manier kan je zien waar bijvoorbeeld veel winkels zijn te vinden. Handig ook als je een stedentrip wilt boeken, maar niet weet of je met je hotel nou dicht bij de hotspots zit.

De vernieuwde kaarten laten verschillende kleuren zien. En ook de verschillende gebieden worden met lichte kleuren aangegeven. Vooral de interessante plaatsen in Google Maps krijgen meer aandacht na de server-side update. We hebben de verschillen in onderstaande screenshot voor je naast elkaar gezet.

Google Maps kaarten
Links: oud – Rechts: nieuw

WiFi-modus

Vanaf versie 9.32.1 kan de nieuwe WiFi-modus gevonden worden. Deze wordt getoond wanneer je smartphone is verbonden met het WiFi-netwerk. De functie dook eerder al op.

Google Maps Wifi

Google Maps gebruikt je dataverbinding onder andere voor het downloaden en updaten van offline kaarten die je op je toestel hebt opgeslagen. Op dit moment worden deze automatisch bijgewerkt zodra er een verbinding met het internet is. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mobiel internet en WiFi. Met de WiFi modus kan je instellen dat het updaten enkel via WiFi zal plaatsvinden. De update wordt gefaseerd uitgerold. Het kan dus even duren voordat je de WiFi-modus ook kunt gebruiken.

Google Maps WiFi modus

Openbaar vervoer vertraging

Een andere functie die ontdekt is, is dat Google Maps je op de hoogte kan houden van vertragingen in het openbaar vervoer. Zodra je trein of bus vertraging heeft, kan Google Maps je een notificatie sturen.

Google Maps vertraging openbaar vervoer

Reisinformatie met het openbaar vervoer is al langere tijd in Google Maps beschikbaar, ook realtime. Het is niet bekend of de vertragingen in het OV ook naar ons land komen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel