Google Maps krijgt persoonlijke lijsten met je favoriete plaatsen

Google Maps rolt een nieuwe functie uit die de kaartendienst nog beter maakt. Je kunt eigen lijsten maken met plaatsen binnen een bepaalde categorie of rondom een bepaald thema. Een functie die ik persoonlijk al langere tijd op mijn wensenlijst had staan, kan eindelijk doorgestreept worden.

Google Maps lijsten

Google voegt een nieuwe functie toe aan Google Maps, waarbij je nog sneller toegang krijgt tot je favoriete locaties in binnen- en buitenland. Vanaf Google Maps 9.36, die momenteel als beta-versie beschikbaar is, krijgen Lokale Gidsen met niveau 4 en hoger de mogelijkheid om lijsten samen te stellen en op te slaan.

Het is al langer mogelijk om favoriete locaties op te slaan door deze een ster te geven. Echter wordt er nu getest met een nieuwe functie waarbij je favorieten kunt onderverdelen in categorieën zoals plaatsen die je wilt bezoeken, favorieten of je maakt een eigen lijst aan. Denk aan een overzicht met restaurants die op je lijstje kunnen. De functie is handig om bijvoorbeeld een lijst samen te stellen met plekken die je op vakantie wilt bezoeken.

Vanaf nu, met versie 9.36 kunnen local guides met niveau 4 of hoger de nieuwe functie vinden bij het menu > mijn plaatsen. Voor anderen komt de functie volgens Google pas over enkele maanden beschikbaar. Wil je alles uit Google Maps halen? Raadpleeg dan ons overzicht met Google Maps tips.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel