Google Maps komt met nieuwe beta-functies voor lokale gidsen

Google Maps hecht veel waarde aan de input van de lokale gidsen. Deze gebruikers zorgen er (mede) voor dat de informatie in Google Maps zo actueel mogelijk is. De laatste tijd zijn er verschillende nieuwe functies toegevoegd voor Local Guides, en vandaag is er weer een functie bijgekomen.

Google Lokale Gidsen

Lokale gidsen in Google Maps helpen Google met het aanvullen van informatie over bedrijven, plaatsen en locaties op de beroemde kaartendienst. Vorige week introduceerde Google een erg handige functie in Maps; lijsten. Hier worden favoriete bestemmingen geordend en gesorteerd. Ook kwam er een aankomstscherm naar Google Maps als je hebt genavigeerd.

Google Maps lokale gidsen beta

Voor degenen die deelnemen aan het programma van Lokale Gidsen is er nu een nieuwe functie toegevoegd wanneer het overzicht van ‘Mijn bijdragen’ geopend wordt. Hier krijg je direct inzicht in locaties die nog bepaalde gegevens missen. Denk hierbij aan een foto, de openingstijden of bijvoorbeeld een telefoonnummer.

Google Maps ontbrekende informatie

Ook is er een sectie te vinden waarbij je informatie kunt af- of goedkeuren die ingediend is door een andere gebruiker. Op deze manier kunnen wijzigingen in Google Maps sneller goedgekeurd worden. Mocht je twijfelen over een plaats kan je ook direct met de G-sneltoets de informatie opzoeken via de browser. Weet je het niet, dan kan je de plaats ook overslaan. Door op de kaart uit te zoomen kan je informatie bijdragen over de hele wereld.

Hier op de redactie is de functie zichtbaar voor lokale gidsen van niveau 5. Het is niet duidelijk of eerdere niveaus ook de nieuwe functies krijgen. De functie wordt automatisch via een server-side update toegevoegd aan het menu. Mogelijk krijgt niet iedereen de nieuwe blokken te zien. Vandaag bracht Google ook al een andere update uit voor Google Maps waarbij je in de Tijdlijn-functie nu kunt aangeven dat je op Pokémon-jacht bent geweest.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel