Google Maps rolt gezichtsveld-indicator uit naar iedereen

In een eerdere versie van Google Maps dook er een nieuwe indicator al op. Google heeft nu bekend gemaakt dat de gezichtsveld-indicator naar iedereen uitgerold wordt. De nieuwe indicator in de kaarten-app moet accurater en duidelijker zijn voor gebruikers.

Indicator Google Maps

Begin deze maand dook de nieuwe indicator op in Google Maps. De gezichtsveld indicator was toen echter niet voor iedereen beschikbaar, maar werd getest onder een kleine groep gebruikers. De functie, die via een server-side toegevoegd wordt aan Maps, maakt gebruik van het kompas in je telefoon.

Zodra je het toestel draait, draait het kijkveld van de indicator met je me. Voorheen zag je een blauwe stip op je huidige locatie met een pijl van de kijkrichting. Hoe smaller de blauwe balk, hoe nauwkeuriger de richting is, zo meldt Google. Mochten de sensoren het even af laten weten, wat gewoon weleens kan gebeuren, kan je de sensoren kalibreren door een acht-beweging te maken met je toestel, zoals in onderstaand GIF’je.

smartphone kalibreren

Update downloaden

De nieuwe gezichtsveld indicator wordt via een server-side update uitgerold. Je hoeft hiervoor geen update te downloaden uit de Google Play Store. De laatste tijd worden er vaker nieuwe functies toegevoegd waaronder persoonlijke content en verbeterde zoekfunctie in Google Maps 9.37.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel