Google Foto’s 2.0 krijgt betere sorteer-opties voor albums (+ APK)

Google heeft versie 2.0 uitgerold van de Google Foto’s app. Nu verwacht je waarschijnlijk een hoop aantal nieuwe functies, maar Google heeft het bescheiden gehouden. Een handige nieuwe functie is wel dat de sorteer-opties voor albums verder is verbeterd.

Google Foto’s 2.0

Google Foto’s 2.0 wordt vanaf nu uitgerold voor Android. In Google Foto’s 1.24 kwam Google al met een sorteer-functie voor de foto’s die in albums waren geplaatst, maar deze bood nog niet alle functies. Zo was deze manier van sorteren enkel handmatig mogelijk of kon je kiezen om te sorteren op onlangs toegevoegd.

Google Foto's 2.0

Vanaf Google Foto’s 2.0 is er de mogelijkheid om een foto ingedrukt te houden en deze te slepen naar de gewenste positie. Daarnaast kan je bij het openen van een album kiezen voor de optie ‘Album bewerken’. Hier kan je op het icoontje tikken met de twee pijltjes waarmee je de app snel de foto’s in het album kan sorteren op ‘oudste eerst’, ‘nieuwste eerst’ of ‘onlangs toegevoegd’. De keuze wordt dan automatisch toegepast en aangepast voor iedereen die het album bezoekt.

Downloaden

De update naar Google Foto’s 2.0 wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold via de Google Play Store. Wil je niet wachten op de update, dan kan je hier de APK downloaden. Houd er wel rekening mee dat de app-versie per toestel verschilt.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel