Google Maps rolt live druktemeter uit in Nederland

Google is begonnen met het toevoegen van een nieuwe, handige functie in de app. Met de live druktemeter zie je precies hoe druk het ergens op dit moment is. Vanaf nu is het moment aangebroken dat we deze functie ook in Nederland kunnen vinden, zo vonden we zojuist in de app.

Live drukte in Google Maps

In de afgelopen dagen bracht Google het nieuws naar buiten dat je via de Google Maps app live de drukte kon bekijken. Echter was het nog niet mogelijk om in Nederland gebruik te maken van deze handige functie. Tot vandaag. De drukte-indicator is zelf niet nieuw, deze werd vorig jaar september toegevoegd aan de app.

Is het druk?

Nieuw is nu in de applicatie dat je bij verschillende plaatsen de actuele drukte kunt vinden. Hoe druk is het bij de supermarkt? Is het druk in de Efteling? Of, is dit het goede moment om naar de bouwmarkt gaan? Het antwoord op deze vragen vind je voortaan in Google Maps.

De actuele, realtime drukte wordt aangeduid met een rode balk bij een plaats. Niet bij iedere plaats is de ‘live drukte’ bekend. Wanneer dit niet bekend is, zie je de blauwe balken met de populaire tijden. Eerder deze maand kwam Google Maps ook al met tijdsbesteding in de mobiele app.

Update downloaden

De live druktemeter wordt via een server-side update geactiveerd. Je hoeft zelf dus niet nog een update te downloaden hiervoor uit de Google Play Store.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel