Google Maps voegt handige ’tijdsbesteding’ functie toe aan app

De Google Maps app heeft een handige nieuwe functie gekregen. We kwamen al de mogelijkheid tegen om te zien hoe druk het op bepaalde uren en dagen was, maar nu is deze feature verder uitgebreid met tijdsbesteding. Je ziet nu ook hoeveel tijd je gemiddeld op die plek doorbrengt. Handig, voor het plannen van je dagje uit. Maar er zijn nog enkele kleine veranderingen doorgevoerd.

Google Maps tijdsbesteding

In de Android-app van Google Maps is vanaf nu een handige functie te vinden, zo ontdekte DroidApp. De functie ’tijdsbesteding’ laat zien hoeveel tijd er gemiddeld doorgebracht wordt bij een plaats. Zo zie je dat bij een tankstation de bezoekduur natuurlijk korter is dan bij een dierentuin. Het is nieuw dat het nu in de app van Google Maps beschikbaar is. We schreven in juli al wel dat de mobiele website de bezoekduur weergaf.

In het scherm met meer informatie over een plaats wordt boven de foto’s de tekst ‘mensen besteden hier gewoonlijk x minuten’ getoond. De informatie is afkomstig uit de enorme database van Google waarbij het herkent hoeveel tijd iemand doorbrengt op een locatie. Wanneer er niet voldoende gegevens beschikbaar zijn, wordt de bezoekduur niet weergegeven. Eerder voegde Google al de drukte-indicator toe aan de applicatie.

Bushalte beoordelen

DroidApp ontdekte nog een nieuwe, kleine functie in de app van Google Maps. Waar het al wel mogelijk was om stations te beoordelen, kan je nu ook een recensie achterlaten bij een bushalte. Dit was voorheen nog niet mogelijk.

Update

De nieuwe functies worden via een server-side update toegevoegd aan de Android-app. Het is dus niet nodig om een update voor de applicatie zelf uit te voeren. Het kan zijn dat het gaat om een gefaseerde uitrol waardoor de functies nog even op zich kunnen laten wachten.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel