Google Maps 9.40: verbeteringen fotoweergave en hints nieuwe functies

Google Maps voor Android heeft een update gekregen naar versie 9.40. In de nieuwste versie van Maps zijn een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo is de fotoweergave wat duidelijker geworden bij locaties. Ook zijn in Google Maps 9.40 aanwijzingen gevonden voor enkele nieuwe functies in de Android-app.

Google Maps 9.40

Voor Android rolt Google een nieuwe update uit voor Maps. Google Maps 9.40 wordt als eerst uitgerold als beta-versie en zal spoedig ook als versie in de Play Store verschijnen. De update brengt aanpassingen in de weergave van foto’s bij locaties. Wanneer de eigenaar van een bedrijf zelf foto’s heeft toegevoegd aan zijn plaats, zijn deze in het nieuwe tabblad ‘door eigenaar’ te vinden. Eerder werden al menu-foto’s apart getoond in Google Maps.

Google Maps 9.40

Van de week ontdekte we ook al nieuwe functies na een server-side update die de weergave van reviews aanpaste. Daarbij werd ook de optie toegevoegd om vanuit Google Maps een bestelling te plaatsen voor het laten bezorgen van eten.

Nieuwe functies

In de code van de nieuwe versie van Maps zijn ook enkele aanwijzingen gevonden. De code is weliswaar aanwezig, maar de functies zelf zullen naar verwachting later worden toegevoegd. Het wordt binnenkort waarschijnlijk mogelijk om een telefoonnummer te verifiëren middels een SMS-bericht. Het is niet bekend hoe deze functie er precies uit zal komen te zien. Wellicht komt deze functie beschikbaar voor een beperkte groep, of voor ondernemers die een wijziging doorvoeren in hun gegevens. Ook kan het bedoeld zijn voor andere manieren. Dit is nog even afwachten.

Een ander iets wat in de broncode is gevonden, is nog erg onduidelijk; lijsten. Deze lijsten zouden bijvoorbeeld een selectie kunnen tonen van interessante bezienswaardigheden. Echter is de code nog te onduidelijk om iets meer erover te kunnen zeggen. Wel is sinds kort voor sommige gebruikers het mogelijk om zelf persoonlijke lijsten aan te maken met locaties.

Downloaden

De update naar Google Maps 9.40 wordt nu uitgerold als beta-versie. De Play Store versie zal binnenkort geüpdatet worden. Wil je niet wachten op de update, download dan hier de APK. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel