Google Maps rolt functie ‘Bestelling plaatsen’ uit en vernieuwt reviews in app

De app van Google Maps heeft een nieuwe functie gekregen; bestelling plaatsen. Vanaf nu kan je nog sneller een online bestelling plaatsen bij bijvoorbeeld een restaurant. Ook zijn er verschillende kleine aanpassingen van de reviews zichtbaar na de server-side update.

Google Maps

Google heeft een server-side update vrijgegeven voor de kaarten-app Google Maps. Vanaf nu kan je bij verschillende eetgelegenheden aangeven dat je een bestelling wilt plaatsen. DroidApp ontdekte de functie zojuist in de Android-app. Voor de iOS-app van Google Maps is hiervoor een update uitgekomen vandaag, maar in Android lijkt dit aan de serverkant geactiveerd te zijn.

Bestelling plaatsen

Bij restaurants waar je een maaltijd kunt laten bezorgen, duikt de optie ‘bestelling plaatsen’ op in het overzicht met informatie over het restaurant. Niet alle restaurants bieden deze functie. Ketens die zijn aangesloten bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd of Hungry zijn in de app van Google Maps te vinden. Je kunt je bestelling afronden via de mobiele website van de dienst die het eten komt leveren.

Reviews

De ‘bestelling plaatsen’ functie is niet de enige wijziging. We zien ook een licht gewijzigde vormgeving van de reviews in Google Maps. Belangrijke woorden in een review voor een restaurant worden dik gedrukt getoond. Woorden als bediening, medewerkers, goed, prima, vers, lekker en dergelijke worden bijvoorbeeld uitgelicht. Echter worden de vernieuwde reviews ook bij de andere locaties weergegeven, zoals bioscopen, bouwmarkten, supermarkten en dergelijke.

Downloaden en beschikbaarheid

Zoals gezegd worden de nieuwe functies via een server-side update toegevoegd aan de app van Google Maps. Je hoeft hiervoor zover bekend niets te doen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel