Google Now laat voortaan zien hoeveel tijd mensen doorbrengen op een locatie

Google Now is uitgebreid met een nieuwe functie. Hoeveel tijd ben je nou ongeveer kwijt aan het bezoek van een bouwmarkt, of hoe lang loop je rond in dat mooie stadspark? Antwoorden op deze vragen worden voortaan gegeven door Google Now.

Google Now: tijdsduur van bezoek

De gemiddelde tijdsduur van een bezoek aan een bepaalde locatie wordt vanaf nu getoond in Google Now. Vreemd genoeg is de functie (nog) niet in Google Maps geïntegreerd. Persoonlijk verwacht ik dat dit niet heel lang zal duren.

Google Now tijd bezoek

Stel je zoekt naar een supermarkt, de bouwmarkt, een dierentuin of meubelwinkel; dan krijg je vanaf nu automatisch in Google Now de gemiddelde bezoektijd te zien. Zo is te lezen dat het verblijf bij IKEA een stuk langer duurt dan een bezoek aan de fastfoodketen met de grote gele ‘M’. Hoeveel tijd iemand doorbrengt op een locatie is natuurlijk van veel factoren afhankelijk, maar het kan een goede indicatie zijn voor bijvoorbeeld een dagje weg.

Google Now bezoekduur

In Diergaarde Blijdorp brengen we volgens Google gemiddeld zo’n vier uur door. In Ouwehands Dierenpark gemiddeld 4,5 uur. De informatie is te vinden onder de drukte-indicator, die eerder ook al aan Google Maps werd toegevoegd. Daar kan je precies zien hoe druk het rond een bepaald tijdstip is op de gekozen dag.

Google Now bezoekduur

De functie duikt vanaf nu automatisch op bij een zoekopdracht. Echter wordt de bezoektijd alleen getoond als deze informatie beschikbaar is voor de desbetreffende plaats. Zowel in Nederland en België, als in verschillende andere landen in de wereld is de functie te vinden. De functie werkt ook vanuit de mobiele Chrome browser.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel