Google begint uitrol nieuwe weerkaarten in Google Now

De weerkaarten in Google Now hebben een flinke metamorfose gekregen. De vormgeving van de weersverwachting en het huidige weer zijn nu strakker dan ooit vormgegeven en met Material Design. Het was hoog tijd dat het weer-onderdeel in Google Now voorzien werd van een nieuwe lik verf.

Google Now weerkaarten

De weerkaarten in Google Now zijn vanaf nu in een nieuw jasje gestoken, Google heeft vandaag de nieuwe weerkaarten officieel aangekondigd. Eerder schreven we al over de nieuwe weerkaarten en nu worden ze geleidelijk uitgerold. Op deze manier ben je nog beter voorbereid op de weersvoorspellingen.

Bij het huidige weer krijg je een overzicht met natuurlijk de temperatuur en ook de voorspelling voor de komende uren. Daarnaast kan je ook de voorspelling voor morgen opvragen en wordt ook hierbij het weer voor per uur aangegeven. De tiendaagse verwachting geeft de voorspellingen met het weer per twee uur aan. Bij vandaag kan je bijvoorbeeld ook zien wat de luchtvochtigheid is, hoeveel kilometer zicht er is en hoe laat de zon ondergaat.

Ondanks dat Google Now momenteel de nieuwe weerkaarten uitrolt, kan het zijn dat we in Nederland de nieuwe weerkaarten nog niet standaard te zien krijgen. Door de zoektaal in Google Now te veranderen naar Engels krijg je wel de nieuwe kaarten op je telefoon of tablet.

Bekijk ook: De grote weer-app test 2015: de meest betrouwbare weer-app

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel