Morecast: een erg complete weer-app vol mogelijkheden (review)

Op het gebied van weer-apps hebben we al veel apps behandeld. Morecast is een erg complete weer-app die je niet alleen vertelt over de weersverwachting, maar je ook toegang geeft tot een groot aantal interessante functies.

Morecast

Het aanbod van weer-apps is erg uitgebreid. In de Play Store zijn tientallen weer-applicaties te vinden en dat ze allemaal verschillend zijn, schreven we al in onze uitgebreide weer-app test. De app Morecast is een uitgebreide weer-app die je uitgebreide informatie geeft over wat we kunnen verwachten.

Morecast

Weer-app

De Oostenrijkse ontwikkelaars van de app Morecast hebben een interessante Android-app uitgebracht. De applicatie laadt bij het starten van de app de nodige gegevens op waarna ‘de pret’ kan beginnen. Al direct valt iets positiefs op: de app is vrij van reclame en advertenties. Daarmee heeft de app al een voorsprong op de rest. Door naar beneden te vegen krijgen we uitgebreidere informatie.

Morecast

‘Vegen’

Op het eerste scherm van Morecast zien we de huidige temperatuur en het huidige weer. Een veeg naar beneden brengt ons naar de weersverwachting van de komende dag en nacht. Door naar rechts te vegen krijg je interessante grafieken te zien zoals de temperatuur, de neerslag, de windsnelheid, luchtvochtigheid en de UV Index.

Morecast

Nog een veeg naar beneden geeft je dezelfde informatie en grafieken, maar dan voor de volgende dag. Weer een veeg naar beneden brengt je naar de nuttige informatie voor de dag erop. Vervolgens krijg je de weersverwachting te zien voor de komende zeven dagen. Aangevuld met grafieken en nuttige informatie. Je kan ook voor de komende 14 dagen de weersverwachting raadplegen in Morecast.

Morecast

Radar

We scrollen weer verder naar beneden. We krijgen de neerslagradar te zien die van ongeveer anderhalf uur geleden tot aan de komende drie kwartier de verwachting voor de neerslag geeft. Helaas is het niet mogelijk om verder in te zoomen bij de radar.

Morecast

Weer moment

Als je aan de andere Morecast-gebruikers wilt laten weten hoe lekker het weer bij jou is, kan je een weer moment delen. Dit houdt in dat je een foto maakt van het huidige weer op je locatie. Ook kan je de weer momenten inzien van de andere gebruikers. Je moet je voor deze functie wel even registreren, waarbij je je kunt inloggen via een Google, Facebook of Twitter-account.

Morecast

Webcams

Onder het kopje ‘More’ vinden we drie erg interessante functies. Dit zijn de functies ‘webcams’, ‘routeplanner’ en ‘vergelijk’. Bij webcams kan je het huidige weer bekijken via de honderden webcams die door heel de wereld te vinden zijn. De video’s zijn meestal niet live, maar laten een interessante soort van timelapse zien die de beelden van bepaalde tijdstippen laat zien. Erg interessant en leuk! Sommige webcams zijn wel live te volgen, dan staat dat aangegeven met een icoontje, waarbij je de stream in de browser kunt openen.

Morecast

Routeplanner

Een andere erg interessante functie in de app Morecast is de Routeplanner. Hier kan je zoals de naam al doet vermoeden een route plannen, maar dan met het weer. Je kiest de starttijd, het vertrekpunt en de locatie waar je heen wilt en eventueel een tussenbestemming. Daarbij geef je ook aan of je met de auto, motor, de fiets of te voet je reis wil gaan maken.

Vervolgens wordt de route uitgestippeld. Zowel op de kaart als in lijstweergave kan getoond worden hoe het weer zal zijn op de plaats van bestemming. Je kan niet direct vanuit Morecast navigeren, daarvoor zijn er andere apps zoals Google Maps of HERE, maar de functie is wel erg interessant.

Morecast

Vergelijk

Tot slot is er de optie ‘vergelijk’. Hier kan je het weer tussen twee plaatsen vergelijken. Handig als je met je vrienden wilt afspreken maar het niet eens kan worden waar je dan gaat afspreken. Je kan het weer van twee verschillende plaatsen met elkaar vergelijken voor een periode van 24 uur, drie dagen of zeven dagen.

Morecast

Morecast is een erg handige applicatie. De applicatie maakt gebruik van de weerdata van Ubimet. Positief aan Morecast is dat alle functies gratis te gebruiken zijn. We komen niet een reclamebanner tegen of een in-app aankoop. Via onderstaande button kan je Morecast gratis downloaden uit de Play Store.

Bekijk ook:

Weer, Weerradar & Widget - Mor
Weer, Weerradar & Widget - Mor
Ontwikkelaar: UBIMET
Prijs: Gratis
Morecast
 • 8/10
  Vormgeving - 8.0/10
 • 8.9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.9/10
 • 9.6/10
  Mogelijkheden - 9.6/10
 • 7.9/10
  Snelheid - 7.9/10
 • 8.8/10
  Privacy (permissies) - 8.8/10
8.6/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Volledig gratis
 • Geen reclame
 • Uitgebreide mogelijkheden
 • Nederlandstalig

Minpunten

 • Niet inzoomen regenradar
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel