Google Toetsenbord 5.1: toffe update met thema’s en Unicode 9 in Play Store

Google heeft de eigen toetsenbord-app Google Keyboard voorzien van een update naar versie 5.1. Het meest interessante aan de update van Google Toetsenbord is toch wel het gebruik van thema’s. Hierbij kan je kiezen uit een eigen foto. Daarnaast zijn er nieuwe emoticons dankzij Unicode 9 ondersteuning.

Google Toetsenbord 5.1

In mei kwam Google met een nieuwe update van Google Toetsenbord. Deze keyboard-app van Google zelf was voorzien van een aantal verbeteringen. Functies uit het toetsenbord van Android N kwamen voor iedereen beschikbaar. Vreemd genoeg wist de update echter de eerdere Android-versies niet via de Play Store te bereiken, tot vandaag.

Google Toetsenbord thema

Dankzij Google Toetsenbord 5.1 kan iedereen thema’s instellen en gebruiken. Zo kan je je favoriete vakantiefoto of de foto van je nieuwe bolide nu instellen als achtergrond van je toetsenbord. Je hebt hierbij ook nog de mogelijkheid om een laag over de foto te leggen, zodat het toetsenbord wat rustiger oogt.

Mocht je de nieuwste versie van Google’s Toetsenbord-app op Android N gebruiken, dan is er nog meer goed nieuws. De nieuwste versie ondersteunt namelijk Unicode 9. Dit is de nieuwste standaard van Unicode en bevat verschillende nieuwe emoji. Op andere versies van Android, zoals Marshmallow en Lollipop zijn de Unicode 9 emoticons (nog) niet beschikbaar.

Google Toetsenbord thema

Download

De update wordt gefaseerd uitgerold via de Google Play Store. Mocht je niet willen wachten op de update, download dan hier de Google Keyboard 5.1 APK. Houd er rekening mee dat de benodigde versie per toestel kan verschillen.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel