Unicode 9: deze 72 nieuwe emoji komen deze maand

We kunnen nieuwe emoticons verwachten op Android en andere besturingssystemen. Om precies te zijn gaat het om 72 emoji die nog deze maand beschikbaar komen. Wat dacht je van de selfie-emoji, de kiwi, de facepalm of een van de vele andere smileys. We zetten ze voor je op een rij.

Unicode 9 emoji

Nog deze maand komt Unicode 9 uit. Unicode is de standaard die internationaal geldt voor bijvoorbeeld de emoticons. Versie 9 zal uitgebracht worden op 21 juni, dan wordt de update met de 72 nieuwe emoticons vrijgegeven. Echter moeten we nog even wachten op het moment dat we de nieuwe emoji ook echt kunnen gebruiken.

Want zodra Unicode 9 is vrijgegeven kunnen ontwikkelaars ermee aan de slag, waardoor het nog even kan duren voordat apps zoals WhatsApp de smileys ondersteunen. In Android N is de nieuwe standaard al wel aanwezig waardoor we de nieuwe Unicode 9-standaard zullen gaan zien in de publieke versie van Android N.

Unicode 9 emoji

De nieuwe 72 emoji die in juni 2016 beschikbaar zullen komen zijn onder andere de facepalm, de winkelwagen, de selfie, een kiwi, de eend, ‘boks’, een kano en nog verschillende andere. Alle nieuwe 72 emoticons hebben we voor je hierboven op een rij gezet en kan je bekijken in onderstaande video.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel